avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Contract de colaborare cu o societate comerciala - ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Contract de colaborare cu o societate comerciala - incompatibilitate?

Sunt functionar public de executie intr-o institutie publica judeteana. Efectuez activitate de inspectie si control in sectorul alimentar si vreau sa stiu daca este incompatibilitate daca inchei un contract de colobarare cu o societate comerciala din sectorul alimentar care desfasoara activitate pe segmetul de activitate al institutiei in care lucrez dar nu face obiectul activitatii din sfera atributiilor mele de serviciu? Prin contractul de colaborare voi avea de semnat documente si voi avea si o decizie de coordonare a activitatii a unei echipe de angajati , semnarea unor documente!
Dupa parerea mea, asta cam suna a incompatibilitate, dar sa asteptam si alte opinii....
este incompatibilitate clara.
legea nr. 161/2003
"ART. 96
(1) Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului." :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public liana16 liana16 Functionar public - poate detine functia de consilier judetean si pe aceea de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale ? (vezi toată discuția)
Fuctionarul public ionela_san ionela_san daca o persoana este functionar public poate detine o societate SRL:stunned: (vezi toată discuția)
Pfa si functionar public-primarie sonia.maria sonia.maria Sunt angajat pe postul de consilier juridic la o primarie (mentionez ca sunt functionar public,nu pers.contractual) cu contr.pe durata nedeterminata si doresc ... (vezi toată discuția)