avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Activitate morys

Activitate morys

Multumesc pentru raspuns.

Ideea este ca nu avem un aport material prestabilit si ambele societati o sa desfasoare activitati economice cu repartizari diferite de profit.
Cum pute clarifica aceste aspecte?

Cristina Filimon a scris:

Bună seara,

În opinia mea, un contract de asociere în participație ar merge pe scenariul vostru.

Potrivit Codului civil:
Contractul de asociere în participaţie este contractul prin care o persoană acordă uneia sau mai multor persoane o participaţie la beneficiile şi pierderile uneia sau mai multor operaţiuni pe care le întreprinde.

Av. Filimon Cristina

Buna ziua,
Avem urmatorul scenariu:
Doua SRL-uri neafiliate vor sa faca o aplicatie online, unul are ideea SRL-A, celelalt va crea aplicatia SRL-B.
Cand aplicatia este gata SRL-A va face campanii de marketing si va atrage utilizatori pentru aplicatia online. Profitul realizat din subscriptii se va imparti 70% - SRL-B si 30% - SRL-A.
In viitorul apropiat SRL-A va desfasura o activitate economica utilizand aplicatia online iar profitul obtinut se va imparti 70% - SRL-A si 30% - SRL-B.
Impartirea proifitului se poate face si prin facturare de servicii intre cele 2 entitati.

In cazul in care aplicatia online, de comun acord, se vinde catre o terta persoana, profitul realizat se imparte in mod egal intre SRL-A si SRL-B.

Intrebarea este.
Ce fel de contract se poate incheia intre cele doua srl-uri, pentru a respecta aceast scenariu?

Multumesc.
Discuție Taxe PFA
Buna ziua .
As vrea sa stiu si eu care sunt toate taxele ce trebuiesc platite de un PFA si care este legea care guverneaza modul de functionare al unui PFA precum si normele de aplicare ale acelei legi.
Multumesc!
Răspuns la discuția Pensie invaliditate
Este posibil ca o persoana care a cotizat decat 2 luni in 2008 dupa care sa aiba un accident si sa devina persoana cu dizabilitati si sa se pensioneze in 2011 sau 2012 sa aiba o pensie de 600-700 ron?
Buna ziua.
Am si eu nevoie de un calcul pertinent al unei pensii de invaliditate pentru o persoana cu grad de handicap grav
Datele cazului sunt urmatoarele
Am avut un accident in 2001 la varsta de 17 ani si am ramas imobilizat in scaun cu rotile fara sanse de recuperare (mi-am rupt gatul)
Din 2005 pana in 2008 am urmat cursuri universitare la zi la o facultate acreditata, din iulie pana in decembrie 2008 am fost in somaj, din ianuarie 2009 pana in martie 2011 am fost angajat cu functia de economist si cu un salariu net de 1200 ron, 2009 -2011 am urmat si absolvit cursurile de master la unicersitatea din Craiova.
Avand in vedere datele de mai sus am nevoie de un calcul al pensiei de invaliditate.
Va multumesc anticipat
Cu stima, Marius Pirlitoiu.
Răspuns la discuția Pensionare limita de varsta
multumesc :)
Persoana sex masculin
Data nasterii 19.11.1955
Stagiul total realizat 45 ani, 9 luni si 25 zile
Conditii normale 13 ani 7 luni si 11 zile
Conditii deosebite 4 ani o luna si 20 zile
Conditii grupa ll 21 ani 6 luni si 9 zile
Stagiul aferent grupe/conditii 6 ani si 3 luni
Perioada asimilata un an 2 luni si 26 zile
Care este varsta la care se poate pensiona aceasta persoana, beneficiind de reducerea varstei de pensionare conform legii 263/2010?
Răspuns la discuția Legea granituire
si in cazul in care nu exista o linie de hotar precisa pentru ca cele doua proprietati au fost in trecut in aceeasi gospodarie cum se rezolva problema?
Buna ziua.
Exista cumva o lege care sa îi impună vecinului la ce distanţă, fata de casa si de anexele gospodăreşti ce îmi aparţin, poate sa construiască un gard sau alte anexe gospodăreşti?
Am si eu nevoie de acest ordin cu anexa 2 sa contina si pozitiile adaugate pana in 1994 ... adica aprocimativ 214 pozitii sau mai multe nu stiu exact.
Imi puteti trimite documentul la morys1984@gmail.com
Multumesc anticipat.