Va multumesc pentru raspuns, dar as mai avea o intrebare:faptul ca a locuit in casa , fara sa fie deranjat de nimeni, a platit ratele la casa( casa fiind cumparata in rate) , a adus imbunatatiri(zugravit) , a platit impozitul, pot fi considerate fapte de acceptare tacita de catre unchiul!!!
Multumesc
Buna ziua,
In anul 2008 a decedat matusa mea.
In anul 2010 a decedat si unchiul meu( sotul matusii).Nu au avut copii. Unchiul meu mi-a lasat testament intocmit la notar prin care a spus ca-mi lasa toate bunurile mobile si imobile.
In momentul deschiderii succesiunii dupa unchiul , notarul a constatat ca nu s-a facut succesiunea dupa matusa.S-a deschis si aceasta succesiune la care s-au prezentat fratii si nepotii matusii.Avand in vedere ca acestia nu si-au exprimat acceptarea sau neacceptarea succesiunii in termenul de 6 luni de la decesul matusii , mai au dreptul sa emita pretentii la 1/4 din mostenire din imobil ?Mentionez ca eu am avut grija de ei .
Mentionez ca ei (fratii, nepotii) mi-au cerut o suma exagerata pe care eu, consider ca nu trebuie sa o dau, considerand ca unchiul a acceptat tacit acest drept .
Dl. notar a spus ca daca nu ne intelegem , v-a suspenda succesiunea si sa ma adresez instantei. Va rog sa-mi spuneti care ar fi drepturile mele , ale lor si ce sanse am in instanta?
Va multumesc.
buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca are drept la o mostenire si cite parti in urmatorul caz>
unchiul meu a decedat anul acesta si mi-a lasat un testament notarial pentru bunurile mobile si imobile( o casa in curte comuna). Casa nu este inca achitata mai este de platit 10 ani( a fost cumparata de la fostul ICL si nu avea drept de vinzare 10 ani), de aceea mi-a facut testament. Mentionez ca si matusa a murit acum 2 ani si nu s-a facut succesiune dupa ea si nu au copii. Cind am mers la notar mi-a spus ca trebuie sa vina si rudele matusii ( fratii).Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am eu si cit au fratii matusii ? Daca nu vin sau nu sunt de acord ce pot face?
Buna ziua,
Am grija de cativa ani de un unchi si o matusa(care intre timp a decedat-2007).
Unchiul era pentru ea curator , ea fiind cu grad de invaliditate(semiparalizata).
Dupa ce matusa a decedat , unchiul nu a facut succesiune dupa ea.
Mentionez ca locuinta este cumparata in anul 2000 de ambii cf. legii 112/1995 si atribuita cf. legii 18/1991 si mai are de platit la ea.As putea prelua contractul si sa platesc eu in continuare?
Trebuie facuta succesiune avand in vedere ca matusa are frati?
In aceste conditii unchiul poate sa-mi faca testament pentru toate bunurile lui, avand in vedere ca nu are copii sau un act de vanzare -cumparare cu intretinere?
Va multumesc.
astept un raspuns.