avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenitori cu testament si fara testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenitori cu testament si fara testament

buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca are drept la o mostenire si cite parti in urmatorul caz>
unchiul meu a decedat anul acesta si mi-a lasat un testament notarial pentru bunurile mobile si imobile( o casa in curte comuna). Casa nu este inca achitata mai este de platit 10 ani( a fost cumparata de la fostul ICL si nu avea drept de vinzare 10 ani), de aceea mi-a facut testament. Mentionez ca si matusa a murit acum 2 ani si nu s-a facut succesiune dupa ea si nu au copii. Cind am mers la notar mi-a spus ca trebuie sa vina si rudele matusii ( fratii).Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am eu si cit au fratii matusii ? Daca nu vin sau nu sunt de acord ce pot face?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:48, 13 Iulie 2010
adevarat.. trebuie sa vina si fratii matusii deoarece ea a decedat prima si nu v-a lasat testament.. ei vor veni doar la dezbaterea succesiunii matusii adica un sfert din totalitatea bunurilor ramase de pe urma matusii si unchiului.. daca nu vor sa vina inseamna ca renunta dar va trebui sa asteptati 6 luni.. daca nu va intelegeti la notariat, urmeaza sa va judecati si ei sa primeasca de la dvs sulta din valoarea bunurilor mobile si imobile minus datoria pentru casa care nu a fost inca achitata.. va trebuie un avocat istet si se va rezolva favorabil
buna ziua .
initial trebuie dezbatuta succesiunea dupa matusa dvs.
daca ceilalti succesori nu sunt de acord in acest sens va trebui sa-i chemati in instanta, pt. partaj succesoral .
referitor la succesiunea unchiului, dvs. sunteti unicul succesor, in baza acelui testament .
Cele doua succesiuni se vor dezbate impreuna, competenta fiind a notarului de la domiciliul celui din urma decedat sau a instantei de la acest din urma domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire unchi raluca-e raluca-e Unchiul meu din partea mamei a decedat , iar sotia dansului ( matusa mea) a decedat la interval de 2 saptamani. Unchiul si matusa nu au avut copii, iar matusa ... (vezi toată discuția)
Acceptarea tacita a succesiunii tratoria tratoria Buna ziua, In anul 2008 a decedat matusa mea. In anul 2010 a decedat si unchiul meu( sotul matusii).Nu au avut copii. Unchiul meu mi-a lasat testament ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)