Buna ziua,
In anul 2008 a decedat matusa mea.
In anul 2010 a decedat si unchiul meu( sotul matusii).Nu au avut copii. Unchiul meu mi-a lasat testament intocmit la notar prin care a spus ca-mi lasa toate bunurile mobile si imobile.
In momentul deschiderii succesiunii dupa unchiul , notarul a constatat ca nu s-a facut succesiunea dupa matusa.S-a deschis si aceasta succesiune la care s-au prezentat fratii si nepotii matusii.Avand in vedere ca acestia nu si-au exprimat acceptarea sau neacceptarea succesiunii in termenul de 6 luni de la decesul matusii , mai au dreptul sa emita pretentii la 1/4 din mostenire din imobil ?Mentionez ca eu am avut grija de ei .
Mentionez ca ei (fratii, nepotii) mi-au cerut o suma exagerata pe care eu, consider ca nu trebuie sa o dau, considerand ca unchiul a acceptat tacit acest drept .
Dl. notar a spus ca daca nu ne intelegem , v-a suspenda succesiunea si sa ma adresez instantei. Va rog sa-mi spuneti care ar fi drepturile mele , ale lor si ce sanse am in instanta?
Va multumesc.
in instanta veti putea proba faptul ca aceste rude ala matusaii nu au acceptat tacit/expres succesiunea de pe urma defunctei si ca sunt straine de aceasta succesiune.
Va multumesc pentru raspuns, dar as mai avea o intrebare:faptul ca a locuit in casa , fara sa fie deranjat de nimeni, a platit ratele la casa( casa fiind cumparata in rate) , a adus imbunatatiri(zugravit) , a platit impozitul, pot fi considerate fapte de acceptare tacita de catre unchiul!!!
Multumesc