avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate mw.didi

Activitate mw.didi

Buna seara.
Inca de la inceput va multumesc atat pentru timpul pierdut pentru a citi si raspunde doleantei mele, cat si pentru faptul ca existati chiar daca satisfactia este doar morala/sufleteasca.Pentru a nu scrie o poveste, voi incerca sa fiu cat mai scurt si la subiect.
In familie, suntem 3 frati.In urma cu 4 ani, mama a gasit o lume mai buna in urma unui infarct.Dupa deces, nu s-a facut succesiunea mostenirii din varii motive.In urma cu o luna, tatal a cunoscut o persoana plina de idei si anume, sa faca cateva schimbari in viata noastra.Dat fiind faptul ca doar fratele mai mic locuieste inca cu tatal (1 in strainatate, iar al 2-lea locuieste cu sotia), "noua achizitie" a tatalui a considerat ca apartamentul este prea mic.Ea fiind detinatoarea unei garsoniere, s-a gandit sa vanda acea garsoniera, iar tatal (pensionar) sa faca un credit ipotecar (ipoteca reprezentand apartamentul pe care tatal il detine in prezent), iar cu banii rezultati sa cumpere un apartament mai spatios.Intrebarea mea este urmatoarea : tatal poate ipoteca apartamentul in conditiile de fata sau poate vinde acest apartament fara a-i fi necesar acordul nostru (lucru care deja il are in vedere) ?
Mentionez ca relatia dintre ei in momentul de fata este doar de concubinaj, insa cum orice este posibil in ziua de azi, in situatia in care s-ar casatori legal situatia ar fi diferita decat cea prezenta ?
Pentru a evita orice tip de scamatorie romanesca, a-ti avea vre-un sfat ?
Va multumesc inca o data si va rog nu ezitati sa imi dati un sfat, o idee...:(
Cu stima,
Ovidiu

Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
datorie

:rtfm:
Din pacate, asa cum am precizat si mai sus, in prezent sunt in strainatate, iar tatal meu, prin ignoranta ce il caracterizeaza, mai mult ca sigur nu va face altceva decat..nimic ptr mine.
Singura problema ce ma framanta, este acea amenintare adresata de catre Executor cu spargerea apartamentului chiar si in lipsa proprietarului.In afara de toate acestea, aceasta contestatie, implica anumite costuri care cred ca nu sunt tocmai mici sau de ignorat, plus ca absenta mea din tara imi face imposibila demararea acestor proceduri.
Ba mai mult, in ceaa ce priveste contestatia, daca nu ma insel, imi este practic imposibila prin hotarare :

17.12.2013

Oră: 8:30

Document: Încheiere - de executare silită

Tip soluţie: Admite cererea

Soluție pe scurt: Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de creditoarea SECAPITAL S.A.R.L., prin reprezentant S.C. KRUK ROMÂNIA S.R.L., prin Biroul Executorului Judecătoresc . Încuviinţează executarea silită, în orice modalitate de executare permisă de lege, a titlului executoriu reprezentat de contractul pentru emiterea cardului de credit încheiat în data de 30.01.2009, împotriva debitorului X, pentru suma de 1785,67 lei. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac. Dată în ședinţa camerei de consiliu. Pronunţată în ședinţa publică din 17.12.2013.

Complet: C incuviintari
Buna Seara,
Recent, tatal meu a primit o vizita din partea unui Judecator de executare silita, aducandu-i la cunostinta faptul ca in luna Decembrie, a fost emisa urmatoarea hot. jud. :
Incuviinţează executarea silită, în orice modalitate de executare permisă de lege, a titlului executoriu reprezentat de contractul pentru emiterea cardului de credit încheiat în data de 30.01.2009, împotriva debitorului X, pentru suma de 1785,67 lei. Autorizează creditorul să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu. Fără cale de atac. Dată în ședinţa camerei de consiliu. Pronunţată în ședinţa publică din 17.12.2013.
Desi tatal meu a comunicat acestuia faptul ca nu sunt in tara, acesta i-a adus la cunostinta faptul ca daca in termen de 4 zile nu platesc datoria, vor reveni si vor sparge usa urmand a fi ridicate bunuri din casa, chiar daca nimic din acea casa nu este pe numele meu.Desi nu as fi vrut ca tatal meu sa aibe norocul acestor surprize, pentru moment sunt fara loc de munca...situatia din strainatate fiind cam la fel de roz ca in Romania.
Imi puteti da vre-un sfat cum ar trebui sa procedez sau macar daca au dreptul de a executa bunuri ce nu sunt personale ba mai mult cu spargeri ale apartamentului pentru o valoare de 1800 lei ?
Multumiri anticipate,

Cu stima,
Ovidiu R
Buna Seara din nou
In primul rand, va multumesc tuturor pentru timpul pierdut pentru a raspunde intrebarii mele.Chiar mi-ati fost de mare folos cu toate raspunsurile.Chiar daca nu am fost destul de explicit vis-a vis de afirmatia acelor 2 persoane.Ca sa intelegeti mai multe, ar fi trebuit sa va detaliez contextul, ceea ce v-ar fi obosit.Insa, chiar si asa, sfaturile voastre, imi sunt de prisos si va multumesc.
O serata faina voua tuturor.

Cu stima,
Didi
Buna seara.
Recent, am avut o "disputa" judecatoreasca, in care, atat avocatul cat si judecatoarea, mi-au afirmat faptul ca "a munci" si "a presta servicii" sunt doua lucruri identice fara nici o deosebire.
Intrebarea este, care este diferenta intre "a munci" cu un contract de munca, si "a presta servicii" in baza unui contract de prestari servicii.

Multumesc.O seara faina