avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate ceranca

Activitate ceranca

Buna seara si "La multi ani!" tuturor.
Apreciez foarte mult acest forum si toate raspunsurile competente de aici, de aceea am incredere ca ma veti ajuta.
Problema este urmatoarea, pe scurt: spatiul de productie al firmei noastre a fost spart, iar un individ a inceput sa vanda sucuri de acolo ca din propriul magazin. Am urmat caile cunoscute, plangeri la Politie si proces. La prima infatisare,. acum 1 an, judecatoarea a hotarat retrimiterea dosarului la Politie pentru cercetari mai detaliate. De atunci nu am mai auzit nimic despre acest lucru. In data de 22 dec. am primit o decizie a judecatoriei prin care se declara procesul incheiat din motivul "lipsa partii vatamate" si ne obliga la plata cheltuielilor de judecata in valoare de "lei 300.000" . Aici sunt 2 lucruri ciudate: 300 mii lei noi sau vechi? In mod normal, dupa 1 iulie toate preturile se exprima in lei noi, dar 300 mii RON inseamna o avere. A doua ciudatenie este ca nu am primit nici un fel de citatie, nici Politia nu ne-a solicitat pentru cercetari, absolut nimic. Pentru termenul de anul trecut am primit citatie la 2 adrese postale.
Ideea e ca avocatul nostru nu mai raspunde la nici un telefon, probabil e plecat din tara, iar noi putem face apel in 10 zile. Deci anul acesta trebuie sa facem apel. Cum se procedeaza? Cum se formuleaza? Trimit o scrisoare cu confirmare de primire catre Judecatorie? Va rog sa ma ajutati si va multumesc anticipat.
Apreciez foarte mult acest forum si toate raspunsurile competente de aici, de aceea am incredere ca ma veti ajuta.
Problema este urmatoarea, pe scurt: spatiul de productie al firmei noastre a fost spart, iar un individ a inceput sa vanda sucuri de acolo ca din propriul magazin. Am urmat caile cunoscute, plangeri la Politie si proces. La prima infatisare,. acum 1 an, judecatoarea a hotarat retrimiterea dosarului la Politie pentru cercetari mai detaliate. De atunci nu am mai auzit nimic despre acest lucru. In data de 22 dec. am primit o decizie a judecatoriei prin care se declara procesul incheiat din motivul "lipsa partii vatamate" si ne obliga la plata cheltuielilor de judecata in valoare de "lei 300.000" . Aici sunt 2 lucruri ciudate: 300 mii lei noi sau vechi? In mod normal, dupa 1 iulie toate preturile se exprima in lei noi, dar 300 mii RON inseamna o avere. A doua ciudatenie este ca nu am primit nici un fel de citatie, nici Politia nu ne-a solicitat pentru cercetari, absolut nimic. Pentru termenul de anul trecut am primit citatie la 2 adrese postale.
Ideea e ca avocatul nostru nu mai raspunde la nici un telefon, probabil e plecat din tara, iar noi putem face apel in 10 zile. Deci anul acesta trebuie sa facem apel. Cum se procedeaza? Cum se formuleaza? Trimit o scrisoare cu confirmare de primire catre Judecatorie? Va rog sa ma ajutati si va multumesc anticipat.
Trecand peste faptul ca un mesaj cu o astfel de ortografie este foarte greu de urmarit, situatia este: inainte de a incepe operatia m-am interesat de legea 400 si altele conexe referitoare la debransare. Pe cererea initiala catre RADET exista acordul asociatiei, nu se mai pot depune cereri de debransare fara acesta, insa avem nevoie inca o data de aviz pe referatul tehnic emis de RADET. Nu scrie nicaieri in lege de acordul a 1/2 + 1 din locatarii de pe scara, nu ai blocului. Nu locuiesc in mijlocul blocului, nu vreau sa-mi pun centrala. La cum ajunge caldura la etajul 9 (adica deloc) e chiar amuzant sa ma gandesc sa ma incalzesc de la tevile care raman. Apropo, pentru acele tevi platesc 15% din caldura pe apartament.
Iar amaratul de pensionar care nu are bani (presedintele) are copii in SUA si primeste un salariu baban de la cele 15 scari ale blocului. Hai sa nu le mai plangem de mila si sa respectam niste legi care exista in tara asta.
Multumesc pentru lamuriri. Tocmai de dat TVA-ul inapoi voiam sa scap. Nu merge in nici un fel, nici daca iau cash nici daca fac leasing pe firma? Iar de asteptat sa se amortizeze chiar e prea mult... Please help ! :)
Scuze daca nu e strict on-topic, dar rog ingaduinta :) Intrebare: a fost cineva in situatia de a cumpara o masina pe firma si apoi sa o transfere pe persoana fizica? Daca da, in baza a ce anume se face transferul? Contract de vanzare-cumparare, donatie, recuperarea creditarii etc.? Va rog invatati-ma ce sa fac, fiindca vreau sa o iau pe firma ca sa recuperez TVA-ul si apoi sa o trec pe persoana fizica intr-un fel sau altul. Multumesc anticipat pentru orice idee.
Super idee, bravo !!
Bine v-am regasit. Revin cu continuarea problemei si cu raspunsuri. N-am avut niciodata restante la intetinere, am solicitat debransarea specificand ca nu dorim instalarea centralei termice, nu facem dragoste sa se zguduie blocul, mai mult decat atat, vecinii nici nu stiu cand suntem acasa si cand nu. Asigurare la masina... desigur, RCA-ul :)
Intre timp, m-am dus iar peste presedinte cu teancul de legi printate si subliniate, i-am explicat ca am "o armata de avocati" si toate legile de partea mea, si i-am spus in treacat ce mi s-a intamplat cu masina, referindu-ma la faptul ca strazile nu mai sunt sigure. Desigur am mentionat si faptul ca am instalat un web-cam in balcon :) si se vede clar un individ care imi zgarie masina. Si cat de curand ma duc la politie la unchiul meu cu pozele :) Va dati seama ca nu mi-am pus web-cam in balcon, insa nu-i o idee rea sa o fac de aici incolo. Trebuia sa vedeti cum a inceput mosul sa tremure ca am crezut ca face infarct acolo. Asta se intampla pe la 6 seara. I-am lasat teancul de legi si am plecat, ca altfel il aveam pe constiinta. In aceeasi seara, pe la 10 jumate, a venit contabila blocului la usa sa ne spuna ca a doua zi sa mergem la presedinte sa ne dea acordul de debransare!!!
Ca sa n-o mai lungesc, a doua zi am obtinut acordul fara probleme, chiar ne-a sfatuit sa ne scoatem caloriferele cat mai repede, acum le-am scos si sunt foarte multumita. Am reusit sa-l dresam :)
Nu-mi place deloc sa ma cert cu oamenii si incerc sa inteleg pe fiecare, numai sa nu-si bata joc de banii si munca mea.
Sper sa nu aveti probleme asemanatoare, desi in tara asta e putin probabil. Multumesc tuturor pentru idei si pentru sprijin.
Asa e, toti presedintii cred ca numai ei stiu ce trebuie facut in bloc si ce nu, indiferent ce spune legea. Si ca sa pun capac, azi dimineata mi-am gasit masina cu un ditamai bolovanul (caramida) pe capota, si zgariata in cercuri concentrice. E prea mare coincidenta sa se intample asta exact dupa ce m-am certat cu presedintele...
Asociatia este de proprietari, am devenit membru atunci cand am cumparat apartamentul si m-am mutat in bloc. Chitantele de la intretinere nu sunt personalizate, ceea ce m-a uimit foarte tare. Blocul are 15 scari, si sa dai chitamte nepersonalizate pentru atatia oameni mi se pare culmea inconstientei. La parintii mei in bloc, asociatia de proprietari are chitante personalizate, cum e si normal. La noi e evaziune pe fata.