Buna ziua,
In 16.12.2011 am emis doua facturi catre un client in val de 141980 lei, in 06..01.2012 am incasat 114500 lei, iar in 20.02.2012 ni s-a comunicat intrarea in insolventa a firmei.
Va rog sami spuneti daca este obligatoriu sa provizionam diferenta neincasata pe rezultatele anului 2011 (ceea ce ne-ar duce firma in pierdere pe 2011).
Multumesc pentru raspuns
O firma din UE importa marfa din Turcia si, din greseala o dirijeaza spre Romania in loc de Croatia. Firma fiind si clientul firmei din Romania cere ca noi sa facem formalitatile vamale, facandu-ne factura de vanzare, si ulterior sa exportam in Croatia marfa , in numele lui. Cum sa procedam sa fie toate in regula?
Locuiesc la parterul unei case cu un etaj si sunt proprietarul apartamentului. De o buna bucata de vreme prin tavanul camerei se infiltreaza apa. Vecinul de sus refuza sa accepte ca are o defectiune motivand ca a schimbat toata instalatia cand s-a mutat si mai nou sta de vorba cu mine. Am fost la Politie sa fac reclamatie, m-au trimis la Primarie.Primaria sustine ca se ocupa numai de blocuri si solutia ar fi sa- l actionez in judecata. Dati-mi, va rog, un sfat cum sa rezolv problema. Va multumesc!
Cat din profitul pe 2009 a unei societati cu capital privat se poate repartiza la prime de paricipare a pers.la profit si cum se fiscalizeaza aceste prime in 2010, cand se
distribuie . Multumesc