S-a trimis poprire la toate bancile din Romania pe persoana fizica pt utilaje achizitionate in leasing in urma cu 4 ani pe o societate comerciala la care eram actionara. In urma cu 2 ani firma a fost preluata de un asociat unic, inregistrat la toate organele necesare si care a continuat activitatea pe o perioada (inclusiv achitat rate leasing ), dupa care a intrat in imposibilitate de plata si a disparut din judet. La data constituirii contractului de leasing s-au semnat bilete la ordin care nu au fost recuperate la data predarii firmei si inlocuite de catre noul actionar fapt pt care [editat]-ul ma executa pe mine, persoana fizica, care nu mai am nici un amestec cu firma respectiva de 2 ani. Utilajele nu mai sunt in posesia mea de la data predarii firmei cu tot cu active, cf unui proces verbal semnat de ambele parti.
Spuneti-mi cum ma pot apara si contesta aceasta datorie care nu-mi apartine. Nu sunt nici in posesia vreunui extras/desfasurator care sa-mi detaileze din ce se compune suma. Mentionez ca la data primirii popririi mi s-a pus in vedere de catre angajator sa imi dau de buna voie demisia....
Avem o problema de afaceri pt care avem nevoie de un sfat profesional. Am predat o firma prin cesionare de parti sociale catre un asociat unic. Firma detine un credit fara garantii la o banca. Noii actionari au preluat firma pe numele fetei lor de 19 ani avand procura cu drepturi depline. Mentionam ca noii actionari au luat la cunostinta de existenta creditului asumandu-si intreaga responsabilitate si folosinta a unei jumatati din el. Informand banca despre aceasta schimbare de actionari, aceasta insista sa-i fie returnat creditul ori sa intre vechii asociati in firma inapoi.
Ce masuri poate lua banca impotriva fostilor asociati si poate aceasta sa intenteze vreo actiune judecatoreasca atata timp cat noii actionari platesc ratele la timp si respecta contractul intocmai?