avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate dan755

Activitate dan755

Nu ma lamureste nimeni cum se impoziteaza terenurile si casele si cat teren trebuie trecut la curti constructii?Mentionez faptul ca sunt persoana fizica si nu firma.
Buna Ziua. Detin un teren de 12 ari care era trecut ca si teren intravilan arabil. Anul trecut am cerut autorizatie de constructie si m-am apucat sa construiesc o casa pe care am si ridicat-o la rosu fara a-i face receptia pentru ca inca nu este terminata. Anul acesta m-am dus la primarie de doua ori sa imi platesc impozitul ca tot omul cinstit, numai ca functionarii de la primarie au spus ca trebuie sa imi treaca o parte din teren de 5 ari la categoria de curti constructii. Eu nu am fost deacord cu ei datorita faptului ca, casa este construita pe aproximativ un ar jumate (15 m lungime pe 10 m latime).Le-am spus sa imi treaca la curti constructii doi ari si nu 5 cum au dorit ei. L-a chemat si pe seful de la urbanism care mi-a spus niste aberatii. Spunea ca din moment ce eu am cerut autorizatie de constructie s-a schimbat destinatia terenului si sa imi treaca toata suprafata terenului de 12 ari la curti constructii, tot el imi spunea ca drumul privat pe care il am intra tot la curtii constructii.
Din cate stiu eu drumurile sunt prevazute ca si categorie aparte in cadastru si nu se impoziteaza.
Si as ma vrea sa intreb daca aveam un teren de un hectar si solicitam o autorizatie de constructie pentru o casa trebuia sa trec un hectar la curti constructii?
Va rog sa ma indrumati ce e de facut pentru ca eu am fost de doua ori la primarie si in afara de a ma certa cu ei nu am reusit sa fac nimic si nici sa imi platesc impozitul pe anul acesta. In speranta ca ma veti ajuta va multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru raspuns.
Puteti sa imi explicati cum se procedeaza la partaj ? Inseamna ca ii da tatalui meu o parte din casa in functie de procent de cat i se cuvine ? Va multumesc
Deci din cate inteleg daca bunica a decedat atunci contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere nu mai poate fi atacat in instanta indiferent cati martori ai duce care sa ateste faptul ca bunica a regretat gestul facut.
O intrebare mai am. Tata detine o parte mica din casa si din terenurile aferente datorita succesiuni facuta dupa bunicul. Daca el nu doreste sa isi vanda partea sau sa si-o doneze, il poate obliga instanta sa faca acest lucru datorita fapului ca cealalta parte are mai multe procente ? sau cum se face imparteala imobilelor? Tata detine 3/8. Va multumesc.
Buna ziua.
In 2006 decedeaza bunicul meu dupa care se face succesiunea intre tatal meu, fratele lui si bunica mea.
Tot in 2006 dupa decesul bunicului, unchiul meu profitand de faptul ca tatal meu este bolnav, o convinge pe bunica mea sa faca un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fara ca tatal meu sa stie. In acest cotract se prevedea urmatoarele:
- Subsemnata vanzatoare si intretinuta imi mentin dreptul de uzufruct viager asupra cotelor mele indivize de 5/8 parte din constructii si 2/8 parte din teren-instrainate fiului meu.
- Pretul de vanzare al cotelor indivize din imobilele descrise mai sus stabilit de comun acord intre parti este 25000.Pretul a fost achitat in intregime anterior semnarii presentului inscris, fapt recunoscut de catre vanzatoarea intretinuta.
-Partile convenim ca .... sa fie intretinuta de catre fiul acesteia, cumpatratorul..., pe cheltuiala sa exclusiva, pana la sfarsitul vietii, in imobilul cumparat, prin acordare de alimente,imbracaminte, asistenta medicala, medicamente, intretinerea locuintei, curatenie si ce are nevoie. de asemenea cumparatorul si intretinatorul are obligatia de a o inmormanata, la deces pe intretinuta potrivit obiceiului locului pe cheltuiala sa.
In 2008 unchiul meu decedeaza iar matusa mea pleaca in strainatate la unul dintre copii, in timp ce celalalt copil este stabilit in alta localitate, venind acasa o data la 5-6 luni, cand ii mai aduce una alta bunicii. In 2010 decedeaza si bunica.
As avea urmatoarele intrebari:
Datorita faptului ca eu si mama mea mergeam saptamanal la bunica si in fiecare zi cand a fost internata in spital in plus i-am facut si diferite reparatii pe langa casa, as dori sa stiu daca pot cere in instanta anularea contractului de vanzare cumparare cu cauza de intretinere avand in vedere ca dupa ce a decedat unchiul meu cei care trebuiau sa aiba grija de bunica veneau o data la 5-6 luni pe la ea. in plus sunt martori mai multi vecini la care s-a plans bunica cat de rau ii pare ca a trecut totul numai pe unul dintre fii. O ultima intrebare mai am , Notarul cand au facut contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere nu avea obligatia sa il informeze si pe celalalt fiu?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Dar ati putea sa imi spuneti cine stabileste valoarea acelei parti? Si inca o chestie eu inteleg ca , casele si anexele nu se pot imparti dar pot sa obtin in schimbul lor si in schimbul celor 15% o bucata din teren daca cei care detin 85% nu doresc acest lucru?
Ce inseamna "cu obligatia platii unei sulte". Problema este ca fiecare ar dori sa cumpere de la celalalt in acest caz cum se procedeaza? Parerea mea ar fi ca nici o instanta nu te-ar putea obliga sau nu ar trebui sa te oblige sa iti vinzi un bun care este al tau SAU GRESESC?
In primul rand vreau sa va dau Buna Ziua. Vreau sa ma lamuriti cum imparte instanta un bun imobil ( casa+ anexe+ terenul pe care sunt construite) avand in vedere ca sunt doi frati iar unul dintre ei are 15% iar celalalt are 85%. Cel care are doar 15% este obligat sa-si vanda partea celuilat care are mai mult chiar daca nu dorestre acest lucru??? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri