avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Activitate stephanatsea

Activitate stephanatsea

Salutare tuturor,
Imi puteți da un răspuns, vă rog?

"Înainte să mă apuc de înjurat conducatorii tării aș dori cateva păreri avizate.
Conform informațiilor din link-ul de mai jos, pentru trecerea terenului din extra in intravilan se plătește o taxă la MADR cu valoarea cuprinsă între 2 și 4 euro, în funcție de clasa terenului agricol.
Eu as avea de plătit 3000 de lei conform tarifelor din link.
Procedura cu aceste tarife a fost adoptată pe 25 mai 2018.
Certificatul de oportunitate pe baza căruia se face puz-ul specifică aviz de la Direcția pentru agricultură și dezvoltare rurală, DADR. Aviz care a si fost obtinut(2000 lei) însă când dosarul a ajuns la consiliul județean au spus că nu mai e bun avizul de la DADR si ca trebuie de la MADR, bineînțeles cu taxa de rigoare.
Întrebarea este
Se pot cere acte(sau taxe) dacă nu sunt cerute in avizul de oportunitate?
Va mulțumesc.

[ link extern ] "
Răspuns la discuția Refuz aviz de mediu
Am primit un raspuns in scris de la mediu.
Agentia invoca Art 13 din HG 804/2007, societatea respectiva fiind sub incidenta SEVESO II.
Citez din raspunsul de la mediu:
" In anul 2010 Raportul de securitate al SC... Srl a fost revizuit conform cerintelor legale, iar in forma finala a acestuia de Secretariatul Risc APM si ISU , s-a stabilit ca amplasamentele situata la o distanta mai mica de 407m de SC...Srl se afla in zona letala, iar pentru categoriile vulnerabile(in care intra si zonele de locuit) se recomanda respectarea unei distante mai mari de 700m"
"APM a a comunicat Primariei.... obligatia de a respecta distanta minima de 700m fata de acest obiectiv in conformitate cu prevederile art 13 din HG 804/2007, in elaborarea politicilor sale de dezvoltare a teritoriului"
De ce in momentul in care am cumparat pamantul, conf cert de urbanism, am voie sa construiesc, iar apoi, din senin, nu mai am voie??
Detin o parcela de 1000mp de teren arabil, extravilan. Conform certificatului de urbanism eliberat de primarie, am nevoie de un PUZ in vederea construirii unei locuinte. Mentionez ca in zona sunt PUZ-uri aprobate si cateva zeci de locuinte finalizate.
Un arhitect privat mi-a recomandat sa intreb la mediu daca e vreo problema in zona, dumnealui stiind ceva , dar nu sigur.
Intr-adevar, acolo mi-au zis ca daca e la mai putin de 800 de nu stiu ce fabrica(ce detine niste rezervoare cu cianuri) nu primesc aviz de mediu. Imi pot da si scris daca fac o cerere cu o ridicare topo.
De ce mai elibereaza primaria certificate de urbanism?
Se poate face ceva in privinta asta?
Fabricii de ce i s-a dat aviz de mediu daca este in vecinatatea caselor?
Mai e un PUZ facut langa parcela detinuta de mine, pe o latura.
Conform legislatiei, se poate face anexare la un PUZ existent?
Inca incerc sa ies din cercul asta...
Imi poate spune cineva ce as putea face, va rog?
Va Multumesc anticipat.
Am scos certificatul de urbanism si acolo scrie "nu are acces la drumuri publice" chiar daca eu am acces la un drum de exploatare(se arata foarte clar in planul de situatie care insoteste actul de vanzare cumparare).
Tot in CU scrie ca trebuie sa fac "PUZ initiat si intocmit conf legii 350/2001" chiar daca peste drum de parcela mea sunt case locuite, deci un PUZ facut la care m-as putea "lipi". Arhitectul sef mi-a subliniat ca PUZ pe o parcela mai mica de un hectar nu se face, deci ar trebui sa caut oameni care vor sa faca PUZ?? Si daca nu gasesc, nu mai fac casa? Raspunsul dansului la ambele intrebari...DA!!
Am intrebat daca pot vedea PUZ-urile sau PUG si bineinteles ca nu se pune problema. Adica NU.
Presupun ca de aici incep piedicile...
Noi nu am fost in ilegalitate din moment ce am cazut la o intelegere de genul "ma angajezi, da' eu nu's in tara" ?
Plangere penala unde? Politie, ITM ?
La CAS tre' sa intru la cineva care stie cu se mananca. Mi-au zis ca ei tre' sa vireze banii la finante si de acolo ii scoate cineva din firma.
Va Multumesc, pentru raspuns.
Voi merge maine din nou la CAS. Ei mi-au spus ca atat timp cat cineva a semnat pentru ridicarea banilor alocati concediilor, ei nu mai au nimic de facut.
Am fost acolo si m-au trimis la ITM.
Buna Ziua,
Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului(2 ani), sotia platea "din mana" banii catre firma unei cunostinte. Asta s-a intamplat din 2007 pana in 2010, noi fiind plecati din tara mai tot timpul. Suma ajunsese la 520 ron, din care 100 ron era pentru contabila(aflat asta muuuult prea tarziu ca sa mai schimbam ceva). In Iunie 2009, dupa ce am depus documentatia pentru concediul prenatal, ne-a spus ca sotia e singura angajata in firma si ca trebuie sa platim impozitul forfetar pana la scoaterea cartii de munca de la ea, amenintand indirect ca altfel nu va depune concediul prenatal, aceasta ducand la pierderea indemnizatiei. A fost prea tarziu sa mai schimbe locul de munca, deoarece intrase in prenatal la 1 Iunie.
Am platit si forfetarul ei(in jur de 900 ron), insa acum i-au intrat in cont banii de la CAS pe concediile pre si post natale si ea considera ca sunt banii firmei si nu ai angajatei, chiar daca firma era pe zero cu totul.
Precizez, ca am platit darile catre stat inclusiv pe aceste luni de concedii si ca niciodata nu a semnat sotia nici un stat de plata.
Banii de la CAS ai cui sunt? Moral asta, ca de drept apartin firmei..
A doua intrebare e, pot face ceva in privinta asta? Ca ITM ma trimite la politie, politia la ITM, etc.
Va Multumesc Anticipat.