avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Refuz aviz de mediu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Refuz aviz de mediu

Detin o parcela de 1000mp de teren arabil, extravilan. Conform certificatului de urbanism eliberat de primarie, am nevoie de un PUZ in vederea construirii unei locuinte. Mentionez ca in zona sunt PUZ-uri aprobate si cateva zeci de locuinte finalizate.
Un arhitect privat mi-a recomandat sa intreb la mediu daca e vreo problema in zona, dumnealui stiind ceva , dar nu sigur.
Intr-adevar, acolo mi-au zis ca daca e la mai putin de 800 de nu stiu ce fabrica(ce detine niste rezervoare cu cianuri) nu primesc aviz de mediu. Imi pot da si scris daca fac o cerere cu o ridicare topo.
De ce mai elibereaza primaria certificate de urbanism?
Se poate face ceva in privinta asta?
Fabricii de ce i s-a dat aviz de mediu daca este in vecinatatea caselor?
Cel mai recent răspuns: stephanatsea , utilizator 10:31, 4 Aprilie 2011
Am primit un raspuns in scris de la mediu.
Agentia invoca Art 13 din HG 804/2007, societatea respectiva fiind sub incidenta SEVESO II.
Citez din raspunsul de la mediu:
" In anul 2010 Raportul de securitate al SC... Srl a fost revizuit conform cerintelor legale, iar in forma finala a acestuia de Secretariatul Risc APM si ISU , s-a stabilit ca amplasamentele situata la o distanta mai mica de 407m de SC...Srl se afla in zona letala, iar pentru categoriile vulnerabile(in care intra si zonele de locuit) se recomanda respectarea unei distante mai mari de 700m"
"APM a a comunicat Primariei.... obligatia de a respecta distanta minima de 700m fata de acest obiectiv in conformitate cu prevederile art 13 din HG 804/2007, in elaborarea politicilor sale de dezvoltare a teritoriului"
De ce in momentul in care am cumparat pamantul, conf cert de urbanism, am voie sa construiesc, iar apoi, din senin, nu mai am voie??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie constructie directiva seveso dplucian2 dplucian2 Buna ziua, Detin un teren in Bucuresti iar primaria a elaborat de curand un PUZ in care o zona de cateva hectare, ce cuprinde si terenul pe care il detin, ... (vezi toată discuția)
Probleme avize puz ContSters467286 ContSters467286 Buna ziua! Apelez si eu la sprijinul dumneavoastra cu urmatoarea speta:in ocombrie anul 2017 am achizitionat in Targoviste un teren intravilan agricol in ... (vezi toată discuția)
Va salut , o vaga nelamuriere despre planul de urbanism zonal "puz" dany_maris dany_maris Va salut ,problema este respigerea dosrului in nenumarate randuri de catre prinaria din arad sub pretextul ca nu exista un puz .pt zona in care doresc ca ... (vezi toată discuția)