avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate cft

Activitate cft

Buna ziua,
am si eu o prioblema si nu stiu cum sa o rezolv.
Am cumparat dupa www.autovit.ro o masina
autohtona.
Am vazut-o pe net, am sunat m-am intalnit cu respectivul undeva in parcarea unui Hipermarket, am fost sa intocmim actele in targ la Vitan la o ghereta.
Cu certificatul de vanzare
, contractul de vanzare cumparare
si cartea de identitate a masinii am plecat acasa (persoana dupa Cartea de identitate este aceeasi cu cea din Certificatul de inmatriculare), urmand ca samsarul respectiv sa-mi dea financiarul in 2-3 zile.
Binenteles ca orice bisnitar, nu mai raspunde la tel. si am inceput sa-mi fac griji.
Am fost la persoana din Cartea de identitate si surpriza...mi-a arata ca pe Certificatul de inmatriculare a scris ca a vandut masina catre o anumita persoana cu cca. 2 ani in urma, persoana de la care eu nu am decat numele (care este trecut pe spatele Certificatului de inmatriculare "Instrainata catre .... din data..... ").
Recunosc nu am verificat la fata locului actele, oricum nu stiam care, ce si cum.
Firma care a facut Contractul de V-C cred ca era pe mana cu samsarul respectiv, deoarece nu mi-a atras atentia ca figura in certificatul de inmatriculare faptul ca masina a fost vanduta. Eu intentionez sa o inscriu la Financiar, insa nu am fisa de radiere de la vanzator. Persoana care este trecuta in acte (certificat de inmatriculare si cartea de identitate) a scos masina de la Financiar la vremea respectiva.
Persoana din cartea de identitate mi-a transmis pe email scanat contractul de V-C.I. al persoanei care a cumparat, numarul de telefon al cumparatorului si faptul ca a scos masina de la financiar.
Am rugamintea daca aveti o solutie pentru acesta problema sa-mi spuneti ce trebuie sa fac a.i. daca vreau sa vand aceasta masina sa fie totul legal.
Puteti sa-mi spuneti cum a-ti rezolvat problema?
Multumesc
m-elena a scris:

noi am rezolvat problema...mergeti la un birou de inmatriculari auto,sunt nenumarate firme in fiecare oras,poate va ajuta ei...oricum dau un sfat sa se auda bine,nu cumparati masina fara acel certificat fiscal,indiferent ca va promite ca vi-l da a doua zi sau mai stiu eu cum...ei promit orice numai sa dea masina,apoi aveti nopti nedormite ca nu o puteti inmatricula si trebuie sa gasiti solutii care nu sunt in avantajul vostru,bani cheltuiti in plus si nervi nu mai zic....samsarii astia stiu ca trebuie sa dea acel certificat fiscal dar te conving ca nu trebuie,stiu ei mai bine...ca au vandut nenumarate masini...adica cu alte cuvinte mai sunt cativa necajiti care il cauta........cand o patesti,iti dai seama ca nu se merita sa fii de buna credinta....dar asta e,daca cumperi o masina poate o singura data,nu ai de unde sti...si in plus cei care fac actele de vanzare cumparare nu iti zic,mai ales in targuri toti stiu dar probabil ca omit sa zica pt ca sunt intelesi intre ei,nu stiu ce sa zic....
asa ca...fara certificatul fiscal nu cumparati masini,indiferent cat de ieftin o lasa...ca risti sa stai cu ea in fata blocului.......