avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ce sa fac daca vanzatorul nu radiaza masina de la ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ce sa fac daca vanzatorul nu radiaza masina de la circa financiara ?

Am cumpărat un autoturism am făcut actul de vânzare cumpărare și acum vânzătorul ma amâna pe azi pe mâine ca nu poate sa îmi dea certificatul fiscal .. Eu vreau sa înscriu mașina și nu pot fără certificatul fiscal , ce acte îmi trebuiesc ca sa îl acționez în judecata ?
Eu pana acum am toate actele mașini :
- cartea mașini
- talon
- certificatul de vânzare cumpărare
- asigurare
Am semnat acutul de vânzare cumpărare intre mine și vânzător am înmânat vânzătorului certificatul fiscal ca sa îmi pună stampila fiscala și copia verde de pe actualul de vânzare cumpărare + copie de pe buletinul meu .
Ce ar trebui sa fac ?
Cel mai recent răspuns: mungiuc , utilizator 20:00, 9 Octombrie 2013
Incercati sa rezolvatiproblema pe cale amiabila.Un proces ar dura foarte mult.Probabil nu are amenzile platite si ,din aceasta cauza nu poate primi certificatul fiscal.
Am încercat sa rezolv pe cale amiabila au trecut 2 luni de când am făcut actul de vânzare cumpărare iar acum nu mai îmi răspunde nici la telefon.
iar pentru asta vrea sa îl acționez în judecata pentru timpul meu pierdut si drumurile făcute ..
Vreau sa știu procedurile pe care trebuie sa le parcurg ?
Buna ziua!
Si eu sunt cam in aceeasi situatie ,dar cred ca in cazul meu masina este radiata ,dar nu reusesc sa dau de proprietar pentru a-mi trimite certificatul fiscal...cum as putea sa inmatriculez masina in orasul meu si sa fie luata in evidenta fara ca fostul proprietar sa-mi trimita acel certificat?
Multumesc anticipat !
exact aceeasi problema o am si eu,nu am stiut ca trebuie sa-mi dea acest certificat fiscal,dat fiind ca masina abia e intrata in tara,am luat-o cu numere rosii,deci oricum nu era trecuta la financiar pe aceasta persoana....acum nu reusesc sa dau de el ca sa-mi trimita acest certificat fiscal....mi s-a zis de la taxe si impozite ca pot da o declaratie pe propria raspundere cum ca persoana respectiva nu are datorii la taxe si impozite,dar ma intreb daca nu pot avea probleme ulterior daca se descopera ca el avea datorii,dar care nu privesc aceasta masina....stiu pe cineva care in disperare de cauza a dat aceasta declaratie,dar mi-e frica oarecum...eu am luat masina din alt judet,nu-l poate verifica pur si simplu daca are datorii?astept un raspuns urgent,multumesc anticipat...in special daca sa dau sau nu aceasta declaratie pt ca altfel nu pot inmatricula masina.....
noi am rezolvat problema...mergeti la un birou de inmatriculari auto,sunt nenumarate firme in fiecare oras,poate va ajuta ei...oricum dau un sfat sa se auda bine,nu cumparati masina fara acel certificat fiscal,indiferent ca va promite ca vi-l da a doua zi sau mai stiu eu cum...ei promit orice numai sa dea masina,apoi aveti nopti nedormite ca nu o puteti inmatricula si trebuie sa gasiti solutii care nu sunt in avantajul vostru,bani cheltuiti in plus si nervi nu mai zic....samsarii astia stiu ca trebuie sa dea acel certificat fiscal dar te conving ca nu trebuie,stiu ei mai bine...ca au vandut nenumarate masini...adica cu alte cuvinte mai sunt cativa necajiti care il cauta........cand o patesti,iti dai seama ca nu se merita sa fii de buna credinta....dar asta e,daca cumperi o masina poate o singura data,nu ai de unde sti...si in plus cei care fac actele de vanzare cumparare nu iti zic,mai ales in targuri toti stiu dar probabil ca omit sa zica pt ca sunt intelesi intre ei,nu stiu ce sa zic....
asa ca...fara certificatul fiscal nu cumparati masini,indiferent cat de ieftin o lasa...ca risti sa stai cu ea in fata blocului.......

Alte discuții în legătură

Obligativitate obtienere certificat fiscal?!?! julaikos julaikos Buna ziua,ma confrunt cu o mare problema si sper sa fiu indrumat cat mai bine pentru a o putea rezolva : -am achizitionat o masina,inmatriculata in romania,am ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Masina sh Coltoi Coltoi As dori sa cumpar o masina second hand inmatriculata in Romania. Ce documente imi sunt necesare? Multumesc! (vezi toată discuția)