Printr-un contract de imprumut cu garantie imobiliara incheiat la un birou notarial, am ajuns creditor de rangul intai. Mentionez ca ipoteca este asigurata de un apartament, iar valoarea imprumutului depaseste 1/2 din valoarea apartamentului. Acesta se afla in proprietatea sotilor, ce il detin in devalmasie.
In urma cu cateva luni a fost o introdusa o actiune in instanta pentru partaj judiciar intre soti de catre un alt creditor, care are o creanta numai impotriva debitorului sot.
Asadar acesta solicita atribuirea in natura catre debitorul sot si obligarea la sulta fata de debitoarea sotie.
Avnd in vedere ca eu am incheiat cu amandoi soti acest contract si mai ales fiindca perioada de restituire este depasita, ce ma sfatuiti?
Pot incepe in calitate de creditor de rang intai executarea sau e nevoie sa astept pronuntarea unei hotarari?
Mentionez ca nu am nicio legatura cu celalalt creditor, iar in extrasul de CF nu apare la capitolul sarcini decat ipoteca in favoarea mea.
Multumesc
Care sunt conditiile legale, pentru a putea merge in vacanta, in UE, cu un copil, care este incredintat unui asistent maternal. mulumesc celor ce vor raspunde
Precizarile sunt absolut necesare. In prezent exista pe rolul instantelor 3 actiuni: doua declansate de mine,primul prin care solicit iesirea din indiviziune si atribuirea in natura a apartamentului, pentru a-l putea vinde promitentului cumparator, iar al doilea unde cer ca instanta sa constate valabilitatea actului si sa pronunte o hotarare in favoarea paratului (promitent cumparator) care sa tina loc de act autentic. Deci nu am stat degeaba, dar ma dispera "ardoarea" cu care cei de la cercetari ma vor anchetat, mai ales ca promitentul cumparator nu este departe de aceasta institutie si nu ma refer aici la distante fizice.
In ceea ce priveste locul semnarii piata Amzei, deci tot sector 1. Am citit si eu in codul penal si am inteles , fara echivov, ca cercetarea se face dupa patru criterii: domiciliul victimei, domiciliul faptuitorului, dupa locul unde s-a petrecut fapta, sau dupa locul prinderii faptasului. Niciundei dupa criteriile aratate in CP, nu s-ar putea ancheta la Ilfov, ci doar la Bucuresti.
Nu-mi fac griji foarte mari ca s-ar putea da o condamnare in acest sens, dar dupa ce a plecat dosarul la parchet si s-a intors pentru completari de doua ori, si mai ales dupa ce s-au schimbat de trei ori anchetatorii, cred ca totusi sunt ceva semne de ingrijorare.
Si am uitat si cea de a treiea actiune, in care sunt parat, rezolutiunea.
Mentionez ca aceste procese au fost declansate in iunie 2009 si am crezut ca pana-n iarna le termin. FALS!!!!!!! Nu am ajuns inca pe fond, dar sa mai si termin
In anul 2007 m-am asociat cu inca 2 persoane, prin contract de asociere in participatiune, in vederea edificarii unui imobil. Am obtinut autorizatia de construire pe numele meu, iar in procesul verbal de receptie sunt trecuti si asociatii mei. Ulterior am facut promisune de vanzare-cumparare la cabinet de avocat, avand acordul anticipat al asociatilor (acord recunoscut si prin notificarea trimisa promitentului cumparator la un moment dat) si dreptul dat de contract de a face acest lucru. Promitentul cumparator nu mai doreste sa cumpere, ca urmare a caderi pietii imobiliare si intr-o intelegere cu unul dintre asociatii mei doresc sa ma declare pe mine ca vanzator de rea-credinta si sa ceara rezolutiunea contractului si obligarea la plata dubla a avansului, lucru ce s-a si intamplat. Ba mai mult, prevalindu-se ca promisiunea a fost semnata numai de mine, face si plangere penala pentru fapta de inselaciune, declarand ca nu stia ca am doi asociati. In aceste conditii de 2 ani sunt hartuit de politia Ilfov, cu toate ca domiciliul meu, al promitentului cumparator si presupusa fapta sunt de sectorul 1 Bucuresti. Dar si la petitia mea in care cer ca dosarul sa fie transferat la institutile competente, primesc ordonanta de respingere. Ce ma sfatuiti, in aceste mici detalii sa fac?
Am un teren in intravilanul comunei Maneciu, dar zona este declarata rezervatie cinegetica. As dori sa pot construi ceva modest, fara pretentii de cabana montana. De exemplu o magazie de 25 mp sau ceva ca un garaj demontabil