Printr-un contract de imprumut cu garantie imobiliara incheiat la un birou notarial, am ajuns creditor de rangul intai. Mentionez ca ipoteca este asigurata de un apartament, iar valoarea imprumutului depaseste 1/2 din valoarea apartamentului. Acesta se afla in proprietatea sotilor, ce il detin in devalmasie.
In urma cu cateva luni a fost o introdusa o actiune in instanta pentru partaj judiciar intre soti de catre un alt creditor, care are o creanta numai impotriva debitorului sot.
Asadar acesta solicita atribuirea in natura catre debitorul sot si obligarea la sulta fata de debitoarea sotie.
Avnd in vedere ca eu am incheiat cu amandoi soti acest contract si mai ales fiindca perioada de restituire este depasita, ce ma sfatuiti?
Pot incepe in calitate de creditor de rang intai executarea sau e nevoie sa astept pronuntarea unei hotarari?
Mentionez ca nu am nicio legatura cu celalalt creditor, iar in extrasul de CF nu apare la capitolul sarcini decat ipoteca in favoarea mea.
Multumesc
Bună ziua, trebuie să formulați o cerere de încuviințare a executării silite pentru recuperarea creanțelor datorate, având în vedere că acel contract reprezintă un titlu executoriu.
Executare silita
rocorobert
Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)