Buna ziua!
Am divortat in urma cu trei ani,fara sa fac partaj. Impreuna cu fostul meu sot avem un apartament si doua credite ipotecare pe acelasi apartament(rang 1 si 2). Creditul de rang 1,al carui debitor eram,a fost achitat la zi,dar cel al fostului meu sot nu a mai fost achitat de trei ani si jumatate. Acum sunt executata silit. Mai pot face ceva in privinta aceasta? Mentionez ca in momentul primirii instiintarii de incepere a procedurii de executare silita,adica inainte de a incepe procesul,am trimis o scrisoare catre firma care a preluat creditul,cu intentia de a rezolva aceasta problema in mod amiabil si convenabil ambelor parti,la care nu am primit ca raspuns decat hotararea judecatoreasca de executare silita.
Vorbiti ce creditul dvs si de creditul sotului , nu sunt ale ambilor , nu sunteti ambii datori ?
Functie de cat datorati si de valoare ap, ( faceti dvs niste calcule), puteti cere in instanta partajul bunului, sa cereti sa va fie atribuit si pt cat ati achitat la credit si pt ce veti mai plati, sa cereti sa se scada din sulta ce o datorati fostului sot. Daca sumele platite de dvs dupa divort depasesc valoarea a jumatate din bun, nu ii mai dati nimic sotului.