avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... instrainare imibil gajat!?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

instrainare imibil gajat!?

Buna ziua,

Probabil ca s-a mai discutat despre acest aspect (am gasit ceva dar nu e chiar speta mea). Acum 2 ani sotul a luat un credit pe firma lui si a garantat acest credit cu apartamentul nostru, achizitionat in timpul casatoriei (suntem coproprietari). Desi nu am fost de acord cu acest aspect, (i-am adus argumente dar se pare ca nu suficiente) am semnat in calitate de copropr. Acum suntem in divort si am cerut partajul. Se poate realiza acest partaj? Pot sa imi "retrag" partea mea pentru a o "salva" in cazul in care nu se poate achita creditul si banca doreste sa se indestuleze. Cum sa procedez acum pentru a nu pierde apartamentul?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 20:11, 31 Octombrie 2010
se poate realiza, tineti cont ca ipoteca ramane si in caz de neplata, ap va fi scos la licitatie.
poate ar fi bine sa cereti atribuirea ap catre sot si plata sulta catre dvs
multumesc pentru raspuns. Dar nu e mai bine sa cer atribuirea catre mine si sulta catre sot?
In alta ordine de idei...daca eu nu mai vreau sa fiu girant...banca poate sa il vanda (in caz de neplata) si nu as avea drept de preemtiune daca apartamentul ar fi al meu?
ca sa tineti apartamentul si sa platiti dvs sulta sotului ar insemna sa ramaneti si cu ipoteca asupra apartamentului si sa riscati sa il pierdeti in caz ca nu isi achita creditul.

cel mai convenabil pt dvs ar fi sa va plateasca sotul sulta (adica partea dvs) si sa va cumparati alta locuinta - si astfel sa nu mai aveti treaba cu creditul contractat de fostul sot in caz de neplata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Partaj, credit alexamadalina alexamadalina Buna ziua, In luna ianuarie 2013, am divortat de comun acord, nu am facut partaj, avem ca bun comun din casnicie un apartament ipotecat la Banca ... (vezi toată discuția)
Partaj notar - acceptul bancii? ADANNA ADANNA Buna ziua, In partajarea unui apartament ipotecat, e nevoie de acceptul bancii sau nu? (Mentionez faptul ca e vorba de un partaj la intelegere, in urma ... (vezi toată discuția)