avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Partaj, credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Partaj, credit

Buna ziua,

In luna ianuarie 2013, am divortat de comun acord, nu am facut partaj, avem ca bun comun din casnicie un apartament ipotecat la Banca pentru un credit bancar. Eu sunt titularul creditului, iar fostul sot este coplatitor, nu are venit si nici nu e interesat sa obtina un loc de munca tocmai pentru a nu i se retine din salar in momentul neplatii ratelor bancare.
Eu nu mai locuiesc in apartament, nu doresc sa raman cu imobilul si nu mai platesc pentru rata bancara desi am venit.
Am intrat in a doua luna de neplata a ratei bancare, fostul sot nu vrea sa plateasca, desi locuieste in apartament si nu vrea sa vanda imobilul pentru a achita din creditul bancar. In momentul actual valoarea apartamentului este mai mica decat valoarea creditului.
Care este modul prin care banca ar putea urgenta vanzarea apartamentului pentru a nu creste penalitatile in urma ratelor neachitate.
Va rog sa-mi spuneti care sunt avantajele unui proces de partaj in aceasta situatie.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:45, 22 Iulie 2013
Neplatind ratele , dvs sunteti cea mai dezavantajata pt ca si dupa ce se va vinde apartamentul, numai dvs are executorul ce sa va ia.
Nu stiu cat ar fi de avantajos un partaj pt dvs ca ar trebui sa platiti si sulta fostului sot, sa platiti si credit pt o casa care nu mai valoreaza atat, asta in afara de costul procesului - taxa de timbru, avocat, expert, timp pierdut in care dvs stati in afara apartamentului..
Nu va primeste sa locuiti in ap ? Puteti sa cereti bani la partaj pt lipsa de folosinta, bani pe cere sa-i scadeti din sulta.
Creditul nu l-ati luat pt cumpararea casei ?




Apartamentul a fost cumparat inainte de a face creditul, in momentul in care am facut creditul l-am pus ipoteca.Pot locui cu el in apartament dar nu doresc sa locuiesc impreuna. Intrebarea mea este daca fac partajul ce ar decide instanta?:
Instanta se pronunta pe cereti dvs.
Singura solutie in cazul dvs este sa gasiti un cumparator care sa ofere cel putin cat datorati la banca. Daca va vinde un executor imobilul, vin tot felul de speculanti, bisnitari de case, care vor cumpara la un pret de nimic. Ramaneti si fara casa si cu o datorie pe care o veti plati toata viata. Gasiti urgent un cumparator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort gabryela_206 gabryela_206 Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa,este pe numele meu si mama ca coplatitor,daca divortez sotul are 50% sau mai putin dreptul la ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, banca, credit prima casa. 123soare 123soare In urma divortului am ramas cu un credit la banca pentru un apartament luat prin prima casa, creditul este luat impreuna cu fostul sotul. eu nu mai stau in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu sau vanzare imobil - rata prima casa Dorin_V Dorin_V Buna ziua, Am un credit prima casa unde eu sunt titularul creditului iar sotia este coplatitor. Suntem separati (inca nu suntem divortati), sotia locuieste ... (vezi toată discuția)