avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa,este pe numele meu si mama ca coplatitor,daca divortez sotul are 50% sau mai putin dreptul la apartament.Stiu ca 5ani nu am voie sa vand apartamentul si nici nu am banii necesari sa ii dau ce ii apartine sa raman eu in apartament,daca plec pana se implinesc cei 5ani din apartament(adik in 2018) ca sa il putem vinde sa facem partajul, poate sa declare ca am parasit domiciliul si sa numai am nici un drept la apartament?el a spus k nu va pleca niciodata din apartament.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:54, 14 Decembrie 2016
Dacă l-ați cumpărat în timpul căsătoriei, se consideră bun comun și la divorț se va partaja 50/50%.
Dacă nu aveți banii necesari să-i plătiți sulta, soțul are posibilitatea să apeleze la un executor judecătoresc spre a pune în executare silită imobilul, și veți rămâne fără casă.
`
Dacă va rămâne el în casă, atunci rolurile se inversează. El va trebui să preia creditul pe numele lui dacă banca va accepta, și să vă plătească sulta, pentru ai rămâne lui în proprietate 100%.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2016
Dapix, utilizator
nu cred ca banca va accepta deoarece nu are carte de munca deci nu poate dovedi ca e in stare sa plateasca rata inca 25de ani....singura solutie este sa il vindem dar banca mi-a zis ca mai devrme de 5ani nu se poate deoarece programul prima casa nu da voie la asa ceva.
poate sa declare ca am parasit domiciliul si sa numai am nici un drept la apartament?


Nu se pierde doamna dreptul de proprietate ca plecati din casa.
Dar nu e bine sa plecati.. de ce sa stati in afara casei , sa platiti si rate si omul sa beneficieze singur de bun ?
Sulta pe care i-ati datora-o in cazul unui partaj, ar fi parte din avans si cat ati platit rate pana acum pt ap, scadeti o parte pt cat a folosit si propuneti-i o suma.
poate reusiti sa faceti un efort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj, credit alexamadalina alexamadalina Buna ziua, In luna ianuarie 2013, am divortat de comun acord, nu am facut partaj, avem ca bun comun din casnicie un apartament ipotecat la Banca ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament prin "prima casa" cristinastana cristinastana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: Detin in coproprietate cu fostul sot un apartament achizitionat prin programul ... (vezi toată discuția)