Prin hotarare judecatoreasca, imobilul apartinand sotilor a fost partajat, atribuindu-se sotului debitor I.M., care a fost obligat la sulta catre celalalt sot, I.A. Creditorul P.G.are in executare silita un alt titlu executor (nu hotararea de partaj) impotriva lui I.M. In cadrul executarii silite, executorul spune ca daca imobilul se va vinde la licitatie, el va achita mai intai sulta celuilalt sot si apoi ce ramane ii da creditorului P.G., dar I.A. nu a solicitat ca I.M.sa fie executat silit pentru sulta. In ce temei executorul achita din vanzare sulta, daca nimeni nu i-a solicitat? Practic, I.M.ii poate achita sulta lui I.A. din orice sursa, nu neaparat din vanzarea bunului.In felul in care vrea executorul sa faca executarea, creditorul care i-a solicitat executarea silita nu mai primeste nici 10% din suma ce i se datora.
pai sulta ar trebui sa fie deja inscrisa in cartea funciara. executorul va achita prima data sulta si apoi creditorul . e treaba creditorului din ce se indestuleaza apoi
daca ambii fosti soti ar fi fost datori, se putea executa intreg ap fara sa mai fie nevoie de partaj.
executat silit e doar sotul debitor, iar prin hotarare s-a atribuit ap debitorului cu...conditia ca acesta sa achite sulta fostului sot. unul din soti a renuntat la partea din ap ce-o avea in proprietate contra unei sume de bani, asa ca intai isi ia sotul sulta cuvenita din ap si numai ce ramane, ii apartine sotului debitor pt a plati ce are de platit catre creditor
Partajul a fost facut de creditor, sotul cu sulta nu a notat-o in cartea funciara, de fapt, niciunul dintre soti nu s-a prezentat la partaj. Creditorul incepuse deja executarea silita inainte de a cere partajarea bunului comun al sotilor, iar hotararea de partaj nu a fost pusa in executare silita. In curs de executare silita se afla doar creanta creditorului. Pe de alta parte, nu sotul trebuia sa-si noteze sulta in CF? Exista un termen in care trebuie notata sulta in CF?
creditorul de aia a si cerut partajul, sa-l poata executa silit pe debitor si poate executa doar partea acestuia din bun.
executorul stie mai departe ce si cum, incercati sa obtineti explicatii de la acesta