avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri imobile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri imobile

In urma partajului cu fosta sotie, instanta a decis sa imi fie atribuit bunul imobil si creditul ipotecar, urmand sa platesc sulta in valoared de 100 000 lei. In acelasi timp, fosta sotie trebuie sa imi plateasca cu drept de creanta 200 000 lei. Din ce stiu, nu pot efectua modificari la cartea funciara fara acordul bancii (bunul fiind ipotecat). O voi exclude pe fosta sotie din contractul cu banca si as dori sa stiu daca sulta ei si dreptul meu de creanta vor fi notate in cartea funciara? Tinand cont ca bunul este ipotecat in favoarea bancii, nu ar trebui, nu cred ca banca ar accept sa fie alte sarcini pe imobil. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:22, 24 Octombrie 2020
Apelati la executor, bunurile ei voi fi urmarite pt diferenta de 100 mii.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns, dar nu acest aspect il urmaream. As dori sa stiu daca sulta ei si dreptul meu de creanta vor fi notate in cartea funciara? Tinand cont ca bunul este ipotecat in favoarea bancii, nu ar trebui, nu cred ca banca ar accepta sa fie alte sarcini pe imobil.
pai daca ea are sa va dea bani, de ce s-ar nota ca sarcina pe imobilul dvs ?
iar ca idee, ipotecile pot fi de mai multe ranguri, banca se indestuleaza prima asa ca se pot nota in cartea funciara, enspe sarcini.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
in concluzie, sulta ei poate fi notata de catre ANCPI in cartea funciara? Ideea este ca doresc sa vand imobilul dupa ce obtin acordul bancii, dar nu o voi putea face daca acolo va fi trecuta sulta ei, ar insemna ca cei 100 000 sa mearga in contul ei - nu mi s-ar parea normal pentru ca ea totusi imi datoreaza o suma mai mare.
poate, de aia v-am zis sa mergeti urgent la executor, sa compenseze sultta cu creanta si sa o executati silit pt suma ce v-o datoreaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocpi, intabulare liviuucv liviuucv Buna seara. In urma procesului de partaj am obtinut in instanta imobilul, dar instanta a decis ca trebuie sa platesc sulta catre fosta sotie 100 000 si ea ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Buna seara tuturor! iar ma vad nevoit sa apelez la ajutorul si ... alex201888 alex201888 Buna seara tuturor! Iar ma vad nevoit sa apelez la ajutorul si cunostintele dumneavoastra! Intrebarea mea este referitor la procedura platii unei ... (vezi toată discuția)