avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara tuturor! Iar ma vad nevoit sa apelez la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara tuturor! Iar ma vad nevoit sa apelez la ajutorul si ...

Buna seara tuturor! Iar ma vad nevoit sa apelez la ajutorul si cunostintele dumneavoastra! Intrebarea mea este referitor la procedura platii unei sulte.
Rezumatul cat mai pe scurt: in urma unui partaj, s-a stabilt definitiv ca am de plata o anumita suma, suma de care dispun si vreau sa o platesc cat mai repede. Trebuie de mers la un notar, sa am ceva la mana sau e suficient extrasul de cont din care reiese plata respectiva?
In imobilul pentru care s-a facut partajul sta fosta sotie, dar eu fiind proprietar. Mi-a solicitat ca din momentul platii sa o mai las in imobil maxim o luna, sa aibe timp sa plateasca un avans in alt loc. Am inteles ca nu ii pot face practic nimic, pentru ca o procedura de evacuare ar dura mai mult de o luna. Cum sa procedez ca sa eliberez in cel mai scurt timp imobilul?
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
alex201888, utilizator
Cel mai recent răspuns: alex201888 , utilizator 08:14, 21 Aprilie 2022
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
in cel mai scurt timp posibil, il elibereaza ea, adica o luna.
mergeti la notar sa ii dati sulta ca sa declarae ca ati platit si nu mai are pretentii. cu declaratia, si dovada platii, va radiati sarcina din cartea funciara.
intelegeti-va cu doamna asupra datii in care va pleca, puteti sa autentificati intelegerea si daca nu respecta termenul, apelati la un executor

gi-jane2 a scris:

in cel mai scurt timp posibil, il elibereaza ea, adica o luna.
mergeti la notar sa ii dati sulta ca sa declarae ca ati platit si nu mai are pretentii. cu declaratia, si dovada platii, va radiati sarcina din cartea funciara.
intelegeti-va cu doamna asupra datii in care va pleca, puteti sa autentificati intelegerea si daca nu respecta termenul, apelati la un executor

In primul rand, va multumesc pt raspuns.
Chiar eu am solicitat sa mergem la notar, ca sa am si eu ceva la mana. Nu stiu despre ce sarcina din cartea funciara vorbiti. Eu sunt proprietar exclusiv.
Ideea e ca nu vreau sa o mai las sa stea 1 luna, asta-i problema.
Deodata ce am hotararile de divort si de partaj legalizate, impreuna cu dovada platii, nu o pot executa in vreo modalitate? Nu pot inainta o actiune de lipsa de folosinta, sau o evacuare? Cat dureaza chestiile astea, mai mult de 1 luna?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu despre ce sarcina din cartea funciara vorbiti. Eu sunt proprietar exclusiv.

faptul ca aveti de platit o sulta, inseamna ca aveti notatat aceasta sarcina in cartea funciara, E o ipoteca legala .
ideea e ca o evacuare dureaza mai mult de o luna.
Ok, uite ca asta nu stiam ca sulta atrage o notare in cartea funciara.

gi-jane2 a scris:

Nu stiu despre ce sarcina din cartea funciara vorbiti. Eu sunt proprietar exclusiv.

faptul ca aveti de platit o sulta, inseamna ca aveti notatat aceasta sarcina in cartea funciara, E o ipoteca legala .
ideea e ca o evacuare dureaza mai mult de o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta in cartea funciara claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Impreuna cu fosta sotie, am achizitionat prin credit PC un apartament. In urma divortului si a actului de partaj,efectuate in 2014, intregul ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri imobile liviuucv liviuucv In urma partajului cu fosta sotie, instanta a decis sa imi fie atribuit bunul imobil si creditul ipotecar, urmand sa platesc sulta in valoared de 100 000 lei. ... (vezi toată discuția)
Pot dobandi act de proprietate inainte de plata sultei? ContSters335821 ContSters335821 Daca am de platit o sulta , iar aceasta ste inscrisa in cartea funciara , ma pot considera proprietar ? Pot avea un certificat de proprietate ? Intreb deoarece ... (vezi toată discuția)