Impreuna cu fosta sotie, am achizitionat prin credit PC un apartament.
In urma divortului si a actului de partaj,efectuate in 2014, intregul drept de proprietate mi-a revenit mie, platindu-i acesteia o sulta modica in valoare de 4500lei.
1500lei s-au platit in fata notarului la data autentificarii actului de partaj, urmand ca restul de 3000lei sa fie platiti in urmatoarele doua luni, prin transfer bancar.
Pentru acel rest de 3000lei, notarul a notat in cartea funciara sulta, cu "drept de ipoteca legala". Eu am dovada platii sumei (document transfer bancar).
Acum as dori sa vand apartamentul si, as dori sa stiu daca pentru radierea acestei sulte din CF e nevoie de vreo declaratie notariale din partea fostei sotii conform careia a primit sulta, sau e de ajuns sa am dovada platii.
Multumesc! Cam in cat timp de la declaratia notariala, se reflecta radierea sultei din CF?
Se poate vinde apartamentul cu acea sulta stipulata, daca cumparatorul este de acord?
Nu exista una mai rapida.
sa se constate in instanta ca e prescris dreptul fostei sotii, dar dureaza mai multe decat ar dura sa va dea femeia declaratia.