avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot dobandi act de proprietate inainte de plata sultei?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot dobandi act de proprietate inainte de plata sultei?

Daca am de platit o sulta , iar aceasta ste inscrisa in cartea funciara , ma pot considera proprietar ? Pot avea un certificat de proprietate ? Intreb deoarece cred ca voi avea de platit sulta si in acelasi timp ar trebui ca dupa terminarea procesului ( acum se termina) trebuie sa am act de proprietate pentru a ma putea bransa la ENEL ( elctrica )
DA, se poate, sunteti ca si proprietar ... :beer:
Asta inseamna ca pot plati sulta cum vreau ? Adica si in rate ? Esalonat ?
Ultima modificare: Duminică, 9 Noiembrie 2014
ContSters335821, utilizator
Plata sultei , cuantumul ei si cum o veti plăti va fi stabilit prin hotarâre judecătorească. Aceasta hotarâre va fi actul Dvs se proprietate si vi se va nota sulta in cartea funciară la sarcini.
Si cine o trece in cartea funciara ? Prin hotarire sau cel care o are de primit ?
Cel care are dreptul la sulta, adica are un drept se creanța. Insa chiar daca nu o trece si Dvs vreți sa vindeți imobilul cel ce va cumpara va va cere dovada achitării acelei sulte conform hotărârii judecatoresti prin care vi s a atribuit imobilul si unde e specificat ca trebuie sa plătiți si sulta.

Alte discuții în legătură

Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani luciano2014 luciano2014 buna ziua, In urma cu 10 anii, parintii mei au trecut prin divort,acesta sa terminat acum 7 anii, tata a locuit singur, mama plecata, el a ramas datorita ... (vezi toată discuția)
Cadastru, intabulare, inscriere in cartea funciara si vanzare imobil obtinut prin sentinta judecatoreasca. Denisa-msg Denisa-msg Buna ziua, Detin un apartament care a fost dobandit printr-o sentina Civila in 1985 in urma divortului.In sentinta se specifica faptul ca imobilul imi revine ... (vezi toată discuția)
Sulta rairadu rairadu pot cumpara/vinde un imobil atribuit prin sentinta judecatoreasca,dar care cuprinde si o sulta,sau sulta ramine in sarcina celui precizat in sentinta ... (vezi toată discuția)