avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani

buna ziua, In urma cu 10 anii, parintii mei au trecut prin divort,acesta sa terminat acum 7 anii, tata a locuit singur, mama plecata, el a ramas datorita sultei de 10.000 euro, jumate valoare imobilului, acum recent a primit instintare cu evacuare , ca trebuie sa paraseasca domiciliul, dar nu se mai spune nimic de sulta aceea...ce se poate face in acest caz?? va multumesc o zii buna!
Inteleg ca, a tatal dvs. a ramas in imobil si ca, trebuia sa plateasca o sulta de 10.000 euro,nu a platit sulta si, ca atare trebuie sa evacueze imobilul.Apreciez ca, s-a prescirs dreptul de a cere executarea silita dupa 7 ani,ptr.ca nu s-a platit sulta.Faceti contestatie la executare.
dupa divort, mama trebuia sa ii dea lui tata 10.000 euro ca sa paraseasca casa, dar ea sa intors din strainatate, nu a locuit acolo timp de 7 ani ( in casa), iara mama a cerut executarea silita fara plata sultei cuvenitei tatalui 10.000.
tata a locuit acolo singur, dar a platit utilitati plus renovarii,
Cum se poate executa fara plata sultei??
Si ce se poate face in acest caz???
tatal dumneavoastra putea cere executarea sultei in termen de 3 ani.Dumnealui nu a facut nici un demers astfel incat aceasta s-a prescris. Din acest motiv nu se mai spune nimic de sulta.
si in acest caz ce se poate face??
sau sa astepte 30 de zile si sa fie evacuat, sa doarma pe strazii??
cine ma poate ajuta cu raspunsurii concrete..
Va multumesc!! o zii buna
Casa i-a fost atribuita mamei si aceasta in calitate de proprietar solicita acum evacuarea tatalui dvs. Tatal dvs avea la dispozitie 3 ani pentru o solicita prin executare silita plata sultei.

Va trebui sa paraseasca imobilul sau sa invoce un eventual drept de retentie pana mama ii achita imbunatatirile aduse imobilului (daca exista).

Alte discuții în legătură

Executare Andreea antonia Andreea antonia Buna ziua. Mama mea a primit o instiintare de executare silită in valoare de 14000 lei de acum 12 ani. Avocatul a facut contestatie si am deschis proces pt ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hrenciuc eusebiu catalin hrenciuc eusebiu catalin Parinti mei sau despartit prin ani 70. In 89 au facut partajul prin care mama trebuia sai dea la tata suma de 5000 lei. mama a vindut apartamentul cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
Părintii mei sunt divorțați de mai bine de 20 ani și au partajul făcut, dar mama nu i-a plătit tatei sulta și nu poate vinde apartamentul. Își mai poate cere el acum drepturile? Nicosisu Nicosisu Buna seara. Parintii mei sunt divortati de mai bine de 20 ani. La partaj a fost evaluat apartamentul si stabilita o suma pe care mama ar fi trebuit sa o dea ... (vezi toată discuția)