avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părintii mei sunt divorțați de mai bine de 20 ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părintii mei sunt divorțați de mai bine de 20 ani și au partajul făcut, dar mama nu i-a plătit tatei sulta și nu poate vinde apartamentul. Își mai poate cere el acum drepturile?

Buna seara. Parintii mei sunt divortati de mai bine de 20 ani. La partaj a fost evaluat apartamentul si stabilita o suma pe care mama ar fi trebuit sa o dea tatalui, suma pe care nu i-a dat-o si nici el nu a cerut-o. Avocatii i-au spus mamei ca daca timp de 3 ani, tata nu isi cere drepturile, apartamentul ramane al ei. Acum mama vrea sa treaca pe numele ei apartamentul ca sa il poata vinde, dar se impiedica de sulta aceea de bani. E posibil ca tata sa poata sa-si ceara drepturile acum si sa obtina parte din apartament? Mentionez ca mama a platit toate datoriile in acest timp la primarie.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dan_plescan , utilizator 22:32, 18 Decembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai poate solicita acea suma caci s-a prescris insa mama tb sa faca actiune in instanta pt a putea intabula la cartea funciara imobilul fara acea sarcina.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normal ar fi ca mama sa isi plateasca datoriile iar tatal sa dea declaratia ca a primit banii si sa ridice notarea din CF. Tatal poate sa dea declaratia chiar si fara sa fi primit banii daca chiar doreste.
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2018
GermanAlex, utilizator
Vorbiți cu tatăl
Sulta poate fi platita voluntar.

Poate fi perfectata o declaratie notariala, care atesta plata sultei in vederea radierii notarii in CARTEA FUNCIARA.

De asemenea, in cazul in care tatal refuza plata sultei, instanta de judecata poate constata datoria ca fiind prescrisa, si , pe cale de consecinta, sa dispuna radierea din CARTEA FUNCIARA.



Trebuie actiune ca sa scape de acea notare in CF.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mama mea și tatăl meu s-au despărțit și prin ... Mateian Mateian Bună ziua, Mama mea și tatăl meu s-au despărțit și prin decizie judecătorească în 2012 mamei ii s-a cerut sa ii dea tatălui meu sulta Pt ... (vezi toată discuția)
Sulta in cartea funciara claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Impreuna cu fosta sotie, am achizitionat prin credit PC un apartament. In urma divortului si a actului de partaj,efectuate in 2014, intregul ... (vezi toată discuția)
Dupa achitarea sultei cartea funciara nu primeste actele pentru radierea ei rokxana rokxana buna ziua, părintii mei au divortat, s-a facut partajul bunurilor comune, mama mea fiind obligata la plata unei sulte. am predat bunurile mobile şi am ... (vezi toată discuția)