avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dupa achitarea sultei cartea funciara nu primeste ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dupa achitarea sultei cartea funciara nu primeste actele pentru radierea ei

buna ziua,
părintii mei au divortat, s-a facut partajul bunurilor comune, mama mea fiind obligata la plata unei sulte. am predat bunurile mobile şi am achitat sulta, ambele printr-un executor judecatoresc investit in urma cerererii tatalui meu.
la achitarea sultei am fost prezenti eu, mama mea si executorul, caruia i-am inmanat banii. am primit chitanta din care rezulta ca am achitat suma actualizată si plata onorariului executorului (o singura chitanta). acesta ne-a mai dat si hotararile judecatoresti in original asa cum le-a primit de la judecatorie cu formula de investire si ne-am deplasat cu toate la cartea funciara.
aici acestia refuza sa primeasca actele pentru radierea sultei intrucat nu exista dovada ca tatal meu a primit banii respectivi ci doar executorul.
au motive legale? executorul a spus ca suma poate ajunge in posesia creditorului si dupa zece ani de exemplu, daca acesta ar fi plecat din tara, iar asta nu inseamna ca mama mea nu s-a achitat de datorie si ca nu este proprietar cu drepturi depline.
cine are dreptate...executorul m-a inselat? cartea funciara face abuz? ce se intampla ca nu mai inteleg nimic si sunt satul ade plimbat pe la usi si de milogit la toata lumea.
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 21:55, 20 Martie 2010
CF...................ar fi bine sa mergeti si cu tatal dvs si eventual sa dea o declaratie ca a primit banii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata si sulta lore8000 lore8000 Buna seara. Daca ai de achitat sulta si cheltuieli de judecata in urma unui proces de partaj cum se achita acestea? Prin posta,banca,executor, ... (vezi toată discuția)
Chitanță Paulina inna Paulina inna Am o chitanță descrescătoare între mine și fratele meu in care scrie că îi plătesc fratelui meu o suma de bani reprezentând sultan conform ... (vezi toată discuția)
Apartament cu sulta MelindaH MelindaH Am vrut sa achizitionez in luna iunie 2010 un apartament care avea o sulta pe care proprietara trebuia sa i-o dea fostului sot, care nu era de gasit. Am facut ... (vezi toată discuția)