avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata si sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata si sulta

Buna seara.
Daca ai de achitat sulta si cheltuieli de judecata in urma unui proces de partaj cum se achita acestea? Prin posta,banca,executor, notar?
Cheltuielile de judecata se achita odata cu sulta?
Dar daca au fost cheltuieli si de la fond si de la apel?Se platesc ultimele,de la apel?

Cel mai recent răspuns: lore8000 , utilizator 16:25, 6 Martie 2014
Se achita prin posta, prin ordin de plata, prin intermediul unui executor judecatoresc daca va refuza banii trimisi.

Ar trebui achitata si sulta si cheltuielile.

Daca ati pierdut in mai multe instante si au existat cheltuieli, atunci va trebui sa achitati cheltuielile pt fiecare dintre aceste procese.
Le puteti achita prin posta fiind mai ieftin . Daca aveti banii este bine sa achitati de bunavoie, altfel creditorul se va adresa unui executor judecatoresc , caruia urmeaza sa-i achitati dvs. onorariul in final. In mandatul postal mentionati ce reprezinta suma trimisa.(sulta, ch. jud. fond, ch. jud. apel). Toate sumele sunt scadente concomitent de la ramanerea irevocabila a hotararii .
Pt a radia sulta din cartea funciara aveti nevoie de un act autentic: declaratie la notar, PV emis de executor privind consemnarea sumei sau hotarare judecatoreasca de prescriere.
Trimiterea banilor pentru sulta prin mandat postal desi este mai ieftina nu este indeajuns pentru a va rezolva problema. Chitanta de mandat postal nu are valoarea actului autentic sau emis de executor. Puteti apela la un executor judecatoresc pentru a trimite banii si a va incheia proces verbal . Este putin mai costisitor dar va rezolva problema.
Trimitand banii prin mandat postal ramaneti fara bani dar cu sulta neachitata la cartea funciara. Alegeti varianta care va convine. Ieftin si prost sau mai scump dar sigur.

Daca achit sulta fara cheltuielile de judecata in totalitate bunurile pe care le obtin in urma procesului de partaj sunt ale mele?
Se poate achita si la notar?

Alte discuții în legătură

Urgent nevoie de ajutor: dovada plata sulta prin posta cu confirmare de primire liviclau liviclau Buna ziua! Va rog sa imi oferiti un sfat in legatura cu urmatoarea speta: In urma procesului de partaj ca urmare a divortului, mie mi-a revenit apartamentul, ... (vezi toată discuția)
Achitare sulta ContSters185843 ContSters185843 buna ziua, am revenit cu o noua intrebare! in sfarsit dupa 3 ani de chin s-a incheiat partajul.am facut apel si la sfarsitul acestuia s-a decis ca am de plata ... (vezi toată discuția)
Executare silita Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Buna seara. In 27.12.2010, am peimit o hotarire de la Curtea de apel prin care trebuie sa primim o sulta. Cum mama vitrega nu se grabeste cu achitarea sultei, ... (vezi toată discuția)