Buna seara. In 27.12.2010, am peimit o hotarire de la Curtea de apel prin care trebuie sa primim o sulta. Cum mama vitrega nu se grabeste cu achitarea sultei, ne gindim la o executare silita. Ce costuri implica aceasta executare silita. In situatia in cere ne-ar achita sulta la notar, ce costuri ar implica, partea care ni se cuvine. Va multumesc.
Luați legătura cu un executor judecătoresc și discutați cu acest costul executării
ca și modalitatea de plata a cheltuielilor de executare și onorariu executor judecătoresc.
Prin executare veți recupera inclusiv aceste cheltuieli.
Nu costa nimic,la notar se va incheia un act prin care dvs.recunoasteti ca respectiva doamna v-a achitat o anumita suma.Pardon,este vorba de cativa zeci ron.
Asa cum afirma si colegul de mai sus, varianta prin care rezolvati problema pe cale amiabila este cea mai ieftina. Aceasta presupune ca mama dvs. sa va achite sulta "de bunavoie si nesilita de nimeni", iar dvs. (sau cei indreptatiti la a primi sulta respectiva) sa dati o declaratie autentica (adica la notar) ca dovada a faptului ca ati primit suma reprezentand sulta datorata de respectiva doamna si ca nu mai aveti nici o pretentie fata de aceasta. Onorariul notarului este de cativa zeci de lei, dar este infinit mai mic decat daca alegeti calea executarii silite, apeland la un executor judecatoresc! Asta ca sa nu mai vorbim de timpul pierdut... #-o
O zi buna!
Plata sultei
serenax
Daca tribunalul a hotarat plata unei sulte ,in cat timp trebuie platita aceasta?Termenul pana la care trebuie platita sulta este stabilit de tribunal?Cum se ... (vezi toată discuția)
Executare silita
titiC
buna ziua. As dori sa stiu si eu daca printr-o citatie din care sunt instiintat de catre un executor judecatoresc sunt obligat sa achit sulta in urma unui ... (vezi toată discuția)