avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA


buna ziua. As dori sa stiu si eu daca printr-o citatie din care sunt instiintat de catre un executor judecatoresc sunt obligat sa achit sulta in urma unui partaj cu sotul plus onorariul executorului si cheltuielile atata vreme cat pana la aceasta citatie nu am fost instiintat de un termen sisau modalitate de a achita aceasta sulta catre sot,fiind astfel pus in fata faptului de a achita inclusiv taxele executorului judecatoresc.Mentionez ca de la ultima sedinta de partaj cu sotul nu am primit nici o hotarare judecatoreasca definitiva prin care sa stiu ce s-a hotarat,termenul de achitare a sultei catre sot,in schimb am primit o citatie de executare silita plus onorariul si cheltuieli.Este normal sa fiu obligat la asemenea cheltuieli inainte sa iau la cunostiinta o somatie de achitare a sultei?


daca achit sulta si nu am bani de achitare a onorariului de executor si cheltuieli, mai pot fi executata silit?
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:13, 29 Noiembrie 2012

Pentru clarificarea situatiei fie accesati site-ul instantei care a pronuntat solutia fie va prezentati personal la arhiva instantei
Contactati executorul judecatoresc care a emis somatia si studiati dosarul de executare silita


De regula executorul judecatoresc dispune recuperarea cheltuielor de executare cu prioritate
Sunteti obligata sa achitati intreaga suma precizata in somatie
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
@avocat_ lascoschi a scris:

Daca e vorba de hotararea din recurs aceasta nu se comunica si se poate face executarea silita.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita titiC titiC buna seara! in urma unei hotarari de partaj definitiva, am de platit fostei sotii sulta de 25000 eur. Aceasta, fara sa ma notifice, a apelat la un executor ... (vezi toată discuția)
Executare silita sulta titiC titiC in urma unui proces de partaj m-i sa atribuit apartamentul mie cu obligatia de a achita sulta de *** sotului,fara sa fie specificata o perioada a achitarii ... (vezi toată discuția)
Referitor la executorii judecatoresti Marin Sorin Marin Sorin Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema cu un executor judecatoresc. In luna iulie 2011 instanta in urma unui partaj a decis ca eu sa ... (vezi toată discuția)