buna seara! in urma unei hotarari de partaj definitiva, am de platit fostei sotii sulta de 25000 eur. Aceasta, fara sa ma notifice, a apelat la un executor judecatoresc de la care am primit somatie imobiliara prin care in termen de 15 zile trebuie sa achit 25.000 eur sulta plus 8794 cheltuieli de executare din care fac parte: onorariu exec. 6300 lei +1512 TVA precum si cheltuieli de executare de 982 lei.Sunt corect stabilite aceste cheltuieli de executare la valoarea sultei pe care o am de achitat? Aceste cheltuieli sunt obligatorii in sarcina mea? Se mai pot negocia aceste cheltuieli, avand in vedere ca am un venit mic si imprumut bancar pentru acea sulta?
Onorariul executorului se calculeaza la valoare, iar la prima vedere acesta pare corect calculat. Aceste cheltuieli de executare sunt in sarcina dumneavoastra iar acestea nu se pot negocia.
Daca doreati sa nu se ajunga la executare, atunci dupa ce ati primit hotararea definitiva trebuia imediat sa platiti fostei sotii sulta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Achitare sulta
dodorel62
Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Executare silita sulta
titiC
in urma unui proces de partaj m-i sa atribuit apartamentul mie cu obligatia de a achita sulta de *** sotului,fara sa fie specificata o perioada a achitarii ... (vezi toată discuția)
Partaj
Dragos-Alexandru
In urma procesului de partaj al parintilor mei mama a primit un apartament conditionata de plata unei sulta de 50 000 R.O.N. As dorii sa stiu ce se intampla in ... (vezi toată discuția)