avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata sultei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata sultei

Daca tribunalul a hotarat plata unei sulte ,in cat timp trebuie platita aceasta?Termenul pana la care trebuie platita sulta este stabilit de tribunal?Cum se procedeaza in acest caz?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 12:48, 7 August 2009
In mod normal, hotararea ar trebui sa faca referire in mod expres la termenul de plata. In cazul Dvs., apelati la executorul judecatoresc, dar, oricum, contactati-l pt. ca acesta este in masura sa va ofere si alte detalii...
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
ContSters44758, utilizator
Investiti hotararea definitiva cu titlu executoriu si mergeti la executorul judecatoresc pentru a o executa silit.
Nu exista un termen anume de plata a sultei daca instanta nu a stabilit altfel!
Acest subiect a mai fost discutat pe forum. gasiti topicul la acest link:
www.avocatnet.ro/content/for...
SUCCES!
:)
Daca partea obligata la plata sultei nu plateste de buna voie sau nu ajungeti la o intelegere cu aceasta, executorul judecatoresc va ajuta la rezolvarea problemei.
In multe cazuri executorul se ocupa inclusiv de investirea cu formula executorie a respectivei hotarari. Nu mai ramane decat sa contactati un executor judecatoresc...
d.nul Mihai Grigore ti-a raspuns cel mai corect.Eu as completa ca dupa investirea cu formula executorie sa notifici (inca o data)debitorul ,aminintindu-i ca in termen de...........zile vei proceda la recupararea sumei cu ajutorul unui executor judecatoresc.Scopul acestei noi somatii este de a incerca evitarea cheltuielilor de executare.Sunt persoane care achita chiar in ultimul moment si nu mai ajungi la executare care oricum presupune cheltuieli si timp suficient de mult pina la incasare.
Mai inainte de executor faceti o notificare prin avocat.
Veti economisi banii pentru executarea silita.
Pe cale executare silita poate dura cca 1 an daca isi angajeaza avocat dibaci partea adversa.
E bine sa luati banii mai repede.;)

Alte discuții în legătură

Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)
termen in care trebuie platita sulta mgb1ro mgb1ro Va rog sa-mi raspundeti daca exista un termen in care trebuie platita sulta, in situatia in care nu este specificat in Hotararea judecatoreasca decat suma nu ... (vezi toată discuția)
Partaj cu sulta munteanu mihaela munteanu mihaela Cum se intra in posesia banilor reprezentand sulta? Da instanta un termen pt depunerea sumei sau e nevoie sa se apeleze la un executor in cazul in care cel ... (vezi toată discuția)