avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj cu sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj cu sulta

Cum se intra in posesia banilor reprezentand sulta?
Da instanta un termen pt depunerea sumei sau e nevoie sa se apeleze la un executor in cazul in care cel obligat refuza sa plateasca. Aceasta in cazul in care imobilul, obiect al partajului, este dat uneia dntre parti cu obligatia platii sultei in cuantum de jumatate din valoarea imobillui. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 20:30, 26 Decembrie 2009
Sunt posibile ambele variante, cu precizarea ca, in cazul unui termen de plata dat de instanta, acesta trebuie respectat de debitorul obligatiei. Iar daca acesta nu respecta termenul, trebuie sa se apeleze tot la executorul judecatoresc.
Ati fi norocoasa daca debitorul si-ar respecta obligatia de plata in termenul stabilit. Rare situatii. Cel mai probabil va trebui sa apelati la un executor judecatoresc. Dupa ce trece termenul de plata, solicitati investirea cu formula executorie a titlului si-l puneti in executare.
In situatia in care debitorul (sotul obligat la plata sultei) nu-si indeplineste de buna voie obligatia atunci solutia este sa investiti hotararea cu formula executorie si sa apelati de executorul judecatoresc.
Buna seara! Craciun fericit!



Cine va plati executorul judecatoresc in cazul in care debitorul nu'si indeplineste de buna voie obligatia. Banuiesc ca in prima faza ,cealalta parte , dar apoi va suporta si debitorul aceasta suma?
Este adevarat, in prima faza creditorul achita onorariul executorului judecatoresc. In momentul in care te adresezi executorului, solicitand executarea silita, ii achiti si onorariul. Suma se recupereaza ulterior de la debitor in cadrul executarii silite.

Alte discuții în legătură

Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)
Plata sultei serenax serenax Daca tribunalul a hotarat plata unei sulte ,in cat timp trebuie platita aceasta?Termenul pana la care trebuie platita sulta este stabilit de tribunal?Cum se ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata ContSters268881 ContSters268881 Buna dimineata, Am cateva intrebari si va rog sa ma ajutati sa inteleg... 1.Va rog sa ma lamuriti ce se intampla dupa ce instanta admite cererea de ... (vezi toată discuția)