avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... achitare sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

achitare sulta

buna ziua, am revenit cu o noua intrebare! in sfarsit dupa 3 ani de chin s-a incheiat partajul.am facut apel si la sfarsitul acestuia s-a decis ca am de plata 25000 euro. am vorbit cu fosta sotie si e de acord sa incheiem totul fara recurs. saptamana viitoare vrea sa-i virez banii intr-un cont. intrebarea mea este: e de ajuns doar sa-i virez banii in cont? cum se procedeaza? e a zis ca vine cu avocatul ei sa facem tranzactia. multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:21, 21 Aprilie 2011
Ca sa puteti radia sulta din cartea funciara aveti nevoie de un act autentic: declaratie la notar ca a primit banii sau proces-verbal de la un executor judecatoresc ca i-ati consemnat banii intr-un cont.
Sumele reprezentand titlu de sulta pot fi achitate prin mandat postal sau prin virament in cont bancar. Documentele de plata a sultelor trebuie sa contina destinatia platii.

scuze, dar sunt 2 raspunsuri care se contrazic. virez banii si atat, sau fac act si la notar? astea erau variantele pe care le stiam si eu dar nu stiu care e cea legala, fara urmari
@rdchpetre
Instinctul dvs. de conservare ce va spune, care dintre raspunsurile de mai sus este cel corect?
Oricum nu va puteti baza pe unul primit pe un forum, probabil ca va veti intreba si avocatul sau veti face un drum pana la cartea funciara. Ganditi-va ca trebuie sa intabulati dreptul de proprietate si acolo nu merge pe op-uri de la banca, ci pe acte autentice.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - sulta mgb1ro mgb1ro Buna ziua, In urma unei sentinte civile definitive am apelat la un executor judecatoresc cu care am incheiat un contract de executare silita. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata si sulta lore8000 lore8000 Buna seara. Daca ai de achitat sulta si cheltuieli de judecata in urma unui proces de partaj cum se achita acestea? Prin posta,banca,executor, ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol cristian1963 cristian1963 Cum pot sa vand un teren agricol dobandit in urma unei succesiuni facuta prin judecatorie? Mentionez ca, prin hotararea judecatoreasca ramasa definitiva ... (vezi toată discuția)