avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani

buna ziua, In urma cu 10 anii, parintii mei au trecut prin divort,acesta sa terminat acum 7 anii, tata a locuit singur, mama plecata, el a ramas datorita sultei de 10.000 euro, jumate valoare imobilului, acum recent a primit instintare cu evacuare , ca trebuie sa paraseasca domiciliul, dar nu se mai spune nimic de sulta aceea...ce se poate face in acest caz?? va multumesc o zii buna!


Da din pacate si avocatul a spus ca nu se mai poate face nimik, dar eu nu inteleg cum de brusc dispare sulta?? ce o sa faca trebuie sa iasa din casa cu mana goala, de ce nu mai e valabila sulta, cazu e destul de clar asa cum am spus si mai sus, ei dupa ce au divortat, el a ramas in locuinta datorita sultei, iar mama a fost plecata in strainatate, in totii anii, pana in prezent a venit si sa solicitat executarea, tata a primit notificare de executare de 30 de zile ca sta ilegal in imobil, dar el a ramas datorita sultei , si acum a disparut brusc acea sulta...
nici avocatii nu gasesc o solutie....
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
gi-jane2, moderator
eu nu inteleg la ce executare va referiti .. poate vreti sa spuneti evacuare. pt ce sa ceara mama dvs executarea tatalui ??

e clar ca nu vreti sa pricepeti .. sau refuzati sa acceptati faptul ca tatal dvs va fi evacuat.
din pacate, nu are solutii legale pt o obliga pe mama dvs sa-i achite acea sulta.
termenul s-a prescris.
trebuia sa cereti o consultatie unui avocat mai din timp, referitor la acea sulta.

chiar daca insistati sa intrebati x avocati, raspunsul este acelasi: pentru plata sultei termenul s-a prescris, iar daca mama dvs vrea sa-l evacueze pe tatal dvs din imobil, din punct de vedere legal il poate evacua, fiind proprietarul acelui apartament.


In primul rand nicaieri nu scria pe foaia de sulta ca are termen,,, Am scris aceasta problema pe site, in speranta ca o sa gasesc un raspuns pentru rezolvare, dar am cautat si avocatii am discutat cu ei si mi sa spus ca exista rezolvare, si ca sulta nu se poate sterge ca e ordin judecatoresc, iar sulta nu are termen, acum astept nici eu nu stiu ce sa cred, ca se poate face ceva sau nu, ramane de vazut....
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2015
gi-jane2, moderator
iar sulta nu are termen

Nu avea un termen de plata, insa daca nu iti ceri dreptul, acest drept se prescrie. Cum nu e un drept real imobiliar, termenul de prescriptie e de 3 ani.
Stiti cine va lamureste cel mai bine ? Un executor judecatoresc, daca mergeti la el cu titlul ( cu hotararea judecatoreasca ) sa il puneti in executare.

Nu mai apasati pe butonul " citeaza " cand raspundeti, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare Andreea antonia Andreea antonia Buna ziua. Mama mea a primit o instiintare de executare silită in valoare de 14000 lei de acum 12 ani. Avocatul a facut contestatie si am deschis proces pt ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hrenciuc eusebiu catalin hrenciuc eusebiu catalin Parinti mei sau despartit prin ani 70. In 89 au facut partajul prin care mama trebuia sai dea la tata suma de 5000 lei. mama a vindut apartamentul cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
Părintii mei sunt divorțați de mai bine de 20 ani și au partajul făcut, dar mama nu i-a plătit tatei sulta și nu poate vinde apartamentul. Își mai poate cere el acum drepturile? Nicosisu Nicosisu Buna seara. Parintii mei sunt divortati de mai bine de 20 ani. La partaj a fost evaluat apartamentul si stabilita o suma pe care mama ar fi trebuit sa o dea ... (vezi toată discuția)