avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj, sulta neplatita, evacuare dupa 10 ani

buna ziua, In urma cu 10 anii, parintii mei au trecut prin divort,acesta sa terminat acum 7 anii, tata a locuit singur, mama plecata, el a ramas datorita sultei de 10.000 euro, jumate valoare imobilului, acum recent a primit instintare cu evacuare , ca trebuie sa paraseasca domiciliul, dar nu se mai spune nimic de sulta aceea...ce se poate face in acest caz?? va multumesc o zii buna!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E important sa nu fi trecut 3 ani de la ultima intentie a tatalui de recuperare a sultei, probata prin scrisoare, instiintare etc.
O intentie de recuperare a sultei nefinalizata cu executarea nu intrerupe termenul de prescriptie. In plus o executare se perima daca nu se fac acte de executare in intervalul de timp reglementat expres prin lege.

Este sau nu inscrisa obligatia de plata a sultei in cartea funciara ?
Cris1971 a scris:



Asa este dar nici ipoteca din cartea funciara nu o va putea sterge mama chiar daca tatal nu o mai poate executa pentru cei 10000 Euro, in cartea funciara va ramane ipoteca inscrisa in favoarea tatalui d-voastra fara drept ca el sa poata executa creata.




se rezolva si asta tot in instanta, cere sa se constate ca dreptul creditorului e prescris si sa dispuna radierea sarcinii din cartea funciara.




E important sa nu fi trecut 3 ani de la ultima intentie a tatalui de recuperare a sultei, probata prin scrisoare, instiintare etc.

nu intentia conteaza, ci actele de executare sau incepatoare de executare.
Dreptul tatalui dvs. de a cere executarea silita a sultei s-a prescris, dar poate invoca pe calea contestatiei la executare art. 677 C.pr.civ. - Executarea prestaţiilor reciproce:
"Când executarea depinde de o contraprestaţie, ce rezultă din acelaşi titlu executoriu şi urmează să fie făcută de creditor în acelaşi timp cu prestaţia debitorului, executarea va putea fi făcută numai după ce creditorul a oferit debitorului propria prestaţie sau după ce a făcut dovada cu înscris că debitorul a primit-o ori este în întârziere cu primirea ei."
Apelati la un mediator. In aceasta faza doar asa cred ca veti putea rezolva situatia. Succes.

Alte discuții în legătură

Executare Andreea antonia Andreea antonia Buna ziua. Mama mea a primit o instiintare de executare silită in valoare de 14000 lei de acum 12 ani. Avocatul a facut contestatie si am deschis proces pt ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hrenciuc eusebiu catalin hrenciuc eusebiu catalin Parinti mei sau despartit prin ani 70. In 89 au facut partajul prin care mama trebuia sai dea la tata suma de 5000 lei. mama a vindut apartamentul cu uzufruct ... (vezi toată discuția)
Părintii mei sunt divorțați de mai bine de 20 ani și au partajul făcut, dar mama nu i-a plătit tatei sulta și nu poate vinde apartamentul. Își mai poate cere el acum drepturile? Nicosisu Nicosisu Buna seara. Parintii mei sunt divortati de mai bine de 20 ani. La partaj a fost evaluat apartamentul si stabilita o suma pe care mama ar fi trebuit sa o dea ... (vezi toată discuția)