avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sulta

pot cumpara/vinde un imobil atribuit prin sentinta judecatoreasca,dar care cuprinde si o sulta,sau sulta ramine in sarcina celui precizat in sentinta ,respectiv vinzatorului?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:21, 8 Iunie 2012
actul de proprietate al apartamentului este hotararea judecatoreasca, insotita de chitanta care certifica plata sultei !!
sulta pune piedici la intabularea imobilului in cartea funciara ?conform sentintei respective s-a sistat starea de coproprietate ,imobilul fiind atribuit celui ce vinde imobilul ,dar il obliga la plata unei sulte?
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
rairadu, utilizator
Proprietarul nu va putea vinde iimobilul pana cand nu se elimina sarcina inscrisa in cartea funciara, deci pana la plata sultei

Puteti face un antecontract unde sa ii platiti un avans cu care sa plateasca sulta si ulterior, dupa ce se sterge sarcina din CF sa faceti contractul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce riscuri sint daca cumpar un apartament de la o doamna divortata ? anonim anonim Vreau sa cumpar un apartament de la o doamna care a divortat cu 5 ani in urma. In urma partajului instanta i-a atribuit apartamentul doamnei respective iar ... (vezi toată discuția)
Cadastru, intabulare, inscriere in cartea funciara si vanzare imobil obtinut prin sentinta judecatoreasca. Denisa-msg Denisa-msg Buna ziua, Detin un apartament care a fost dobandit printr-o sentina Civila in 1985 in urma divortului.In sentinta se specifica faptul ca imobilul imi revine ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu sulta tatiana28 tatiana28 Buna seara.Printr-o hotarare definitiva si irevocabila din 2008 s-a atribuit bunul imobil cu obligatia de a plati sulta.In 2009 creditorul deschide actiune de ... (vezi toată discuția)