avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata sulta partaj pentru un apartament executat silit
Discuție deschisă în Executare silită

Plata sulta partaj pentru un apartament executat silit

Buna ziua!In urma cu un an de zile,m-am inteles cu fosta mea sotie sa facem partajul apartamentului,prin care ea se obliga sa imi achite o sulta in valoare de 30000 de lei in termen de 3 ani.Am primit o parte din sulta adica 10000 de lei,iar acum casa este executata silit de catre banca pentru neplata unui credit.Ma intereseaza ce se intampla in continuare cu plata sultei.Va fi ea obligata in continuare sa imi plateasca sau ce se va intampla?Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:48, 28 Septembrie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc din suflet pentru raspunsul pe care mi l-ati oferit,iar in caz ca nu imi plateste sulta in termenul de 3 ani,unde trebuie sa actionez la birou de executor judecatoresc sau la notarul la care am intocmit dosarul?
Nu asteptati sa se implineasca 3 ani, actionati ceva mai devreme, apelati la executor cu acea tranzactie incheiata la notar.
Creditul pt care e executat ap, nu era comun si el ?
Da!La acel credit eu eram girant,are vreo legatura?Dar daca casa este executata,sotia nu mai are de ce sa imi plateasca sulta adevarat?Mai ales ca nu voi mai avea cum sa o execut silit neavand bunuri si nici salariu ca sa i se poata face poprire.E foarte incurcata treaba dupa parearea mea.Daca m-ati putea lamuri v-as fi recunoscator.O zi buna!
Daca datoria e comuna, platiti impreuna creditul, nu mai recuperati sulta intreaga. Daca doar ati girat-o, dar banii i-a cheltuit singura, executorul vinde casa, ia din pret cat aveti de dat creditorului, iar daca raman bani, luati si dvs restul de sulta.
Nu ati zis, ati facut partajul, aveti un act pt sulta sau v-ati inteles verbal, urmand sa faceti actele de partaj ?
ideea e ca trebuie sa notati dreptul dvs in cartea funciara.

Alte discuții în legătură

Executorul achita sulta sotului fara titlu executoriu dandanaua dandanaua Prin hotarare judecatoreasca, imobilul apartinand sotilor a fost partajat, atribuindu-se sotului debitor I.M., care a fost obligat la sulta catre celalalt sot, ... (vezi toată discuția)
împiedicare executare silitã danutciob danutciob Pot să fac plângere penală împotriva fostei soţii? Deoarece nu vrea să-mi dea cei 10000 de EU obţinuţi prin hot. def. şi irev. ca partaj la apartament ... (vezi toată discuția)
Buna seara tuturor! iar ma vad nevoit sa apelez la ajutorul si ... alex201888 alex201888 Buna seara tuturor! Iar ma vad nevoit sa apelez la ajutorul si cunostintele dumneavoastra! Intrebarea mea este referitor la procedura platii unei ... (vezi toată discuția)