avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

In anul 2007 m-am asociat cu inca 2 persoane, prin contract de asociere in participatiune, in vederea edificarii unui imobil. Am obtinut autorizatia de construire pe numele meu, iar in procesul verbal de receptie sunt trecuti si asociatii mei. Ulterior am facut promisune de vanzare-cumparare la cabinet de avocat, avand acordul anticipat al asociatilor (acord recunoscut si prin notificarea trimisa promitentului cumparator la un moment dat) si dreptul dat de contract de a face acest lucru. Promitentul cumparator nu mai doreste sa cumpere, ca urmare a caderi pietii imobiliare si intr-o intelegere cu unul dintre asociatii mei doresc sa ma declare pe mine ca vanzator de rea-credinta si sa ceara rezolutiunea contractului si obligarea la plata dubla a avansului, lucru ce s-a si intamplat. Ba mai mult, prevalindu-se ca promisiunea a fost semnata numai de mine, face si plangere penala pentru fapta de inselaciune, declarand ca nu stia ca am doi asociati. In aceste conditii de 2 ani sunt hartuit de politia Ilfov, cu toate ca domiciliul meu, al promitentului cumparator si presupusa fapta sunt de sectorul 1 Bucuresti. Dar si la petitia mea in care cer ca dosarul sa fie transferat la institutile competente, primesc ordonanta de respingere. Ce ma sfatuiti, in aceste mici detalii sa fac?
Cel mai recent răspuns: gabriel17 , utilizator 19:59, 25 Iulie 2011
din cele expuse de vs, inteleg ca exista in prezent o sentinta care anuleraza practic antecontractul de vanzare cumparare si va obliga de a plati dublul arvunei doar pe dvs, corect?
de asemenea, nu ati precizat daca ati promovat vreo cale de atac.
in ce priveste plangerea penala,teoretic nu ar trebui sa va faceti prea multe griji,daca lucrurile se prezinta la modul descris de dvs.Este relevant acel document invocat de dvs(notificarea catre prezumtivul cumparator).
In ce priveste competenta organelor de cercetare penala, trebuie avut in vedere si locul unde este situat imobilul, locul in care s-a semnat acel antecontract, etc.De aici si dilema dvs(dar care poate fi usor inlaturata)
Precizarile sunt absolut necesare. In prezent exista pe rolul instantelor 3 actiuni: doua declansate de mine,primul prin care solicit iesirea din indiviziune si atribuirea in natura a apartamentului, pentru a-l putea vinde promitentului cumparator, iar al doilea unde cer ca instanta sa constate valabilitatea actului si sa pronunte o hotarare in favoarea paratului (promitent cumparator) care sa tina loc de act autentic. Deci nu am stat degeaba, dar ma dispera "ardoarea" cu care cei de la cercetari ma vor anchetat, mai ales ca promitentul cumparator nu este departe de aceasta institutie si nu ma refer aici la distante fizice.
In ceea ce priveste locul semnarii piata Amzei, deci tot sector 1. Am citit si eu in codul penal si am inteles , fara echivov, ca cercetarea se face dupa patru criterii: domiciliul victimei, domiciliul faptuitorului, dupa locul unde s-a petrecut fapta, sau dupa locul prinderii faptasului. Niciundei dupa criteriile aratate in CP, nu s-ar putea ancheta la Ilfov, ci doar la Bucuresti.
Nu-mi fac griji foarte mari ca s-ar putea da o condamnare in acest sens, dar dupa ce a plecat dosarul la parchet si s-a intors pentru completari de doua ori, si mai ales dupa ce s-au schimbat de trei ori anchetatorii, cred ca totusi sunt ceva semne de ingrijorare.
Si am uitat si cea de a treiea actiune, in care sunt parat, rezolutiunea.
Mentionez ca aceste procese au fost declansate in iunie 2009 si am crezut ca pana-n iarna le termin. FALS!!!!!!! Nu am ajuns inca pe fond, dar sa mai si termin
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
gabriel17, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avans platit la precontract de vanzare - cumparare OanaGuta OanaGuta Buna ziua. Daca nu se respecta antecontractul si vanzatorul trebuie sa restituie avansul catre cumparator, dar nu vrea, se poate ataca prin ordin judecatoresc, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil neonorat de promitentul cumparator ContSters89081 ContSters89081 Un antecontract de vanzare-cumparare imobil: promitentul cumpartor da un avans promitentului vanzator, stabilesc impreuna data pentru autentificarea ... (vezi toată discuția)
Antecontract NagyCsZs NagyCsZs Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem ... (vezi toată discuția)