din cele expuse de vs, inteleg ca exista in prezent o sentinta care anuleraza practic antecontractul de vanzare cumparare si va obliga de a plati dublul arvunei doar pe dvs, corect?
de asemenea, nu ati precizat daca ati promovat vreo cale de atac.
in ce priveste plangerea penala,teoretic nu ar trebui sa va faceti prea multe griji,daca lucrurile se prezinta la modul descris de dvs.Este relevant acel document invocat de dvs(notificarea catre prezumtivul cumparator).
In ce priveste competenta organelor de cercetare penala, trebuie avut in vedere si locul unde este situat imobilul, locul in care s-a semnat acel antecontract, etc.De aici si dilema dvs(dar care poate fi usor inlaturata)
Precizarile sunt absolut necesare. In prezent exista pe rolul instantelor 3 actiuni: doua declansate de mine,primul prin care solicit iesirea din indiviziune si atribuirea in natura a apartamentului, pentru a-l putea vinde promitentului cumparator, iar al doilea unde cer ca instanta sa constate valabilitatea actului si sa pronunte o hotarare in favoarea paratului (promitent cumparator) care sa tina loc de act autentic. Deci nu am stat degeaba, dar ma dispera "ardoarea" cu care cei de la cercetari ma vor anchetat, mai ales ca promitentul cumparator nu este departe de aceasta institutie si nu ma refer aici la distante fizice.
In ceea ce priveste locul semnarii piata Amzei, deci tot sector 1. Am citit si eu in codul penal si am inteles , fara echivov, ca cercetarea se face dupa patru criterii: domiciliul victimei, domiciliul faptuitorului, dupa locul unde s-a petrecut fapta, sau dupa locul prinderii faptasului. Niciundei dupa criteriile aratate in CP, nu s-ar putea ancheta la Ilfov, ci doar la Bucuresti.
Nu-mi fac griji foarte mari ca s-ar putea da o condamnare in acest sens, dar dupa ce a plecat dosarul la parchet si s-a intors pentru completari de doua ori, si mai ales dupa ce s-au schimbat de trei ori anchetatorii, cred ca totusi sunt ceva semne de ingrijorare.
Si am uitat si cea de a treiea actiune, in care sunt parat, rezolutiunea.
Mentionez ca aceste procese au fost declansate in iunie 2009 si am crezut ca pana-n iarna le termin. FALS!!!!!!! Nu am ajuns inca pe fond, dar sa mai si termin