avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate honoriu filimon

Activitate honoriu filimon

Buna ziua. In legatura cu intrebarea mea din data de 24 martie care se referea la unul din cele doua imobile detinute de familia mea la acea vreme, care a fost nationalizat in anul 1951 .Ma intereseaza sa aflu in ce baza a fost nationalizat,cu ce decret si unde anume sa ma adresez pentru a afla acest fapt. Cunosc in legatura cu acest imobil teren si constuctie din extrasul de rol fiscal doar ca : ,,La matricola 29,poz.84, la nivelul anului 1951, in Str.Dr......Nr....,a figurat numita F.G.F.,cu mentiunea -NATIONALIZAT JUR.-CIRC. I I. FIN.nr.8536-08.03.1951''.Tin sa mentionez ca am facut notificare in baza legii 10/2001. Am primit raspuns de la Comisia de aplicare a legii 10.ca notificarea mea nu are obiect deoarece imobilul a fost dat altei persoane in baza legii 18/1990. Ma intereseaza acum dupa ce am facut contestatie in termen la Dispozitia PMB,care ma anunta acest fapt, daca imobilul nationalizat a fost legal ,,retrocedat'' in baza legii 18/1990 sau trebuia retrocedat in baza legii 10/2001 .Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Doresc sa aflu de la un cunoscator al legii un respuns corect. sint mostenitorul unui imobil teren plus constructie nationalizat in anul 1951. Singura mentiune ce face referire la nationalizare se face in extractul de rol fiscal al acestui imobil in care se mentioneaza :,, D-na....a figurat cu rol fiscal pentru imobilul din str....in anul 1951,conform matricolei nr.29,poz.84,cu mentiunea -Nationalizat Jur.circ.II Fin. nr 8536/08.03.1951-
1.Va rog sa mi spuneti care a fost motivul trecerii in proprietatea statului a imobilului.2.Vreau sa mai stiu in baza carei legi adoptate dupa revolutie puteam sa cer retrocedarea acestuia : legea 18/ 1990 sau a legii 10/ 2001.Va multumesc.