avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil nationalizat in anul 1951.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil nationalizat in anul 1951.

Buna ziua. Doresc sa aflu de la un cunoscator al legii un respuns corect. sint mostenitorul unui imobil teren plus constructie nationalizat in anul 1951. Singura mentiune ce face referire la nationalizare se face in extractul de rol fiscal al acestui imobil in care se mentioneaza :,, D-na....a figurat cu rol fiscal pentru imobilul din str....in anul 1951,conform matricolei nr.29,poz.84,cu mentiunea -Nationalizat Jur.circ.II Fin. nr 8536/08.03.1951-
1.Va rog sa mi spuneti care a fost motivul trecerii in proprietatea statului a imobilului.2.Vreau sa mai stiu in baza carei legi adoptate dupa revolutie puteam sa cer retrocedarea acestuia : legea 18/ 1990 sau a legii 10/ 2001.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:41, 24 Martie 2010
1. Motivul trecerii in proprietatea statului este indicat in decretul de nationalizare!
2. Trebuia sa faceti revendicare in baza legii 10/2001!
B-)
se mai pot face si alte chestiia cum chiar daca numai sunteti in termenul prevazut de legea 10..contactati un avocat din localitatea dvs sa va ajute
Pentru a putea fi repus in termenul de depunere al notificarilor in baza legii 10/2001 exista 2 situatii exceptionale pentru care se admite actiunea:
1-- sa nu fi stiut ca exista un drept de proprietate asupra unor imobile detinute de autorii sai;
2--sa fi fost in imposibilitate de a depune notificarea in termenul prevazut de lege ( ex:caz medical-internat in spital)
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
Si as vrea sa vad si eu avocatul care reuseste sa treaca peste decizia ICCJ nr. 33/2008...=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil nationalizat in anul 1951. honoriu filimon honoriu filimon Buna ziua. In legatura cu intrebarea mea din data de 24 martie care se referea la unul din cele doua imobile detinute de familia mea la acea vreme, care a fost ... (vezi toată discuția)
Retrocedare imobil Emmyshor Emmyshor am si eu o intrebare cu privire la retrocedarea unui imobil.este vorba de o ruda plecata din tara in 1986 si care inainte a detinut un imobil.cand a plecat ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 247/2005 -terenul propietatii badea_cirtan badea_cirtan La cererea mea depusa in termen legal, am cerut retrocedare suprafei de teren a propietatii d-lui Z a carui legatar universal sint. Precizez ca pentru imobil, ... (vezi toată discuția)