avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imobil nationalizat in anul 1951.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imobil nationalizat in anul 1951.

Buna ziua. In legatura cu intrebarea mea din data de 24 martie care se referea la unul din cele doua imobile detinute de familia mea la acea vreme, care a fost nationalizat in anul 1951 .Ma intereseaza sa aflu in ce baza a fost nationalizat,cu ce decret si unde anume sa ma adresez pentru a afla acest fapt. Cunosc in legatura cu acest imobil teren si constuctie din extrasul de rol fiscal doar ca : ,,La matricola 29,poz.84, la nivelul anului 1951, in Str.Dr......Nr....,a figurat numita F.G.F.,cu mentiunea -NATIONALIZAT JUR.-CIRC. I I. FIN.nr.8536-08.03.1951''.Tin sa mentionez ca am facut notificare in baza legii 10/2001. Am primit raspuns de la Comisia de aplicare a legii 10.ca notificarea mea nu are obiect deoarece imobilul a fost dat altei persoane in baza legii 18/1990. Ma intereseaza acum dupa ce am facut contestatie in termen la Dispozitia PMB,care ma anunta acest fapt, daca imobilul nationalizat a fost legal ,,retrocedat'' in baza legii 18/1990 sau trebuia retrocedat in baza legii 10/2001 .Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 17:53, 26 Martie 2010
Inteleg ca acum e vorba doar de teren...
Daca pe acel teren a existat si constructie s-ar putea sa fie vorba de Decretul 92/1950, chiar daca nationalizarea s-a facut in 1951...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil nationalizat in anul 1951. honoriu filimon honoriu filimon Buna ziua. Doresc sa aflu de la un cunoscator al legii un respuns corect. sint mostenitorul unui imobil teren plus constructie nationalizat in anul 1951. ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare legea 112 ged ged Un chirias intr-un imobil nationalizat cumpara in 1997 pe legea 112 apartamentul din vila nationalizata cu decret 92/1950. Fac cu el un antecontract de ... (vezi toată discuția)
Plata despagubirilor sau restituirea imobilelor ca urmare a nationalizarii IoannaP IoannaP Cine are obligatie de restituire a imobilelor trecute abuziv in proprietatea statului ca urmare a nationalizarii in baza Decretului nr.92/1950, sau in caz ... (vezi toată discuția)