avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plata despagubirilor sau restituirea imobilelor ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plata despagubirilor sau restituirea imobilelor ca urmare a nationalizarii

Cine are obligatie de restituire a imobilelor trecute abuziv in proprietatea statului ca urmare a nationalizarii in baza Decretului nr.92/1950, sau in caz contrar obligatia de plata a despagubirilor: titularul dreptului de proprietate sau " unitatea detinatoare" conform Art.21 din Legea 10/2001?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:29, 4 August 2009
Unitatea detinatoare!
B-)
Art 21 din legea 10/2001 este foarte clar....PMB sau institutia unde ati depus notificarea in baza legii 10/2001 va face declinare de competenta catre unitatea detinatoare care este competenta in solutionarea revendicarii dvs!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare reby 2000 reby 2000 revendic pe legea 10 o cladire care a apartinut clientilor mei dar care in prezent este in proprietatea raiffaizen bank.Revendicarea este bazata pe acte ... (vezi toată discuția)
Imobil nationalizat in anul 1951. honoriu filimon honoriu filimon Buna ziua. In legatura cu intrebarea mea din data de 24 martie care se referea la unul din cele doua imobile detinute de familia mea la acea vreme, care a fost ... (vezi toată discuția)
Legea 10 - speta incurcata ContSters112731 ContSters112731 buna seara! Va aduc la cunostinta urmatoarea speta, in speranta ca poate vedeti lucrurile mai clar. Prin anii \'60, Popescu cumpara de la Ionescu un teren ... (vezi toată discuția)