avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Activitate dincamihaela

Activitate dincamihaela

Multumesc pentru lamuriri, n-a semnat nici un stat de plata deoarece el efectuand servicii de curierat locate in Bucuresti iar firma fiind in Sibiu n-a primit niciodata vreun stat spre semnare.
In concluzie poate solicita plata CO doar pentru zilele aferente 2013, respectiv ianuarie si februarie, pana la incetarea de drept a contractului de munca, iar pentru recuperarea salariilor restante sesisare la ITM si actiune in justitie.
Actiunea se depune la instanta din raza de domiciliu sau din localitatea unde are sediul firma?

multumesc inca o data
Va multumesc pentru raspuns.

Plata CO pentru zilele neefectuate se poate solicita doar pentru anul in curs sau pentru toate zilele neefectuate de-a lungul anilor?

multumesc
Buna ziua,

va rog sa ma indrumati in rezolvarea catorva probleme:
Tatal meu va depune pe data de 25 a acestei luni dosarul de pensionare pentru limita de varsta - la aceasta data implineste 64 de ani si 6 luni cu stagiul intreg de cotizare. Inteleg ca, in conformitate cu legea pensiilor in vigoare la aceasta data, contractul de munca inceteaza de drept la data indeplinirii conditiilor de pensionare.
Intrebarile mele sunt:
1.Conform reglementarilor in vigoare la acest moment, exista drepturi salariale de care poate beneficia la aceasta data si care este baza legala in virtutea careia poate solicita aceste drepturi?
2.in conditiile in care nu a efectuat niciodata nici o zi de concediu de odihna in cei 7 ani de cand lucreaza la aceasta firma, poate solicita plata acestuia, macar pe ultimul an?
3. patronul firmei nu i-a platit salariul pe ultimele 2 luni. Exista vreo posibilitate sa mai recupereze acesti bani? prin ce modalitate?

Mentionez ca este angajat de 7 ani la o firma privata din Sibiu, cu contract de munca pe perioada nedeterminata.

Va multumesc
Răspuns la discuția Recuperare datorie
Cele 2 raspunsuri sunt oarecum diferite: trebuie sa-l mai dau in judecata daca actul de imprumut este cu titlu executoriu?
Credeam ca se poate merge direct la executor cu acest act si intocmi dosar de executare silita.
In alta ordine de idei, daca el nu poseda bunuri pe numele lui, are rost sa initiez demersul cu executarea silita, costurile cu aceasta i se vor imputa tot lui?

multumesc
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am imprumutat in decursul anul trecut o suma de bani unei cunostinte. Am intocmit la notariat o hartie prin care persoana recunoaste ca a primit aceasta suma de bani de la mine si se obliga sa o restituie pana la 31.12.2009, lucru care nu s-a intamplat. Din 6000 ron mi-a restituit in luna ianuarie 600 ron si asta a fost tot, nu mai raspunde la telefon, nu mai e de gasit etc.
Cum pot proceda in acest caz, ce sanse am sa-mi pot recupera banii? Persoana are o adresa trecuta in cartea de identitate dar, dupa cate spune el, nu are nimic pe numele lui care sa poata fi executat, casa din buletin fiind a parintilor lui, masina e a firmei unde lucreaza etc.
Mentionez ca pe actul intocmit la notariat scrie ca acesta are titlu executoriu.

va multumesc
Răspuns la discuția pensie de intretinere
va multumesc tare mult pentru raspuns. Exista in practica judiciara precedente castigate in sensul de a-si recupera diferenta prin executare silita?Caci este in stare de orice ca sa ne faca rau.
buna ziua,

va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat: in urma unui proces intentat de fostul sot pentru reducerea pensiei de intretinere pe motiv ca nu are venituri, s-a hotarat diminuarea acesteia incepand cu data introducerii actiunii lui.
In toata perioada desfasurarii procesului el mi-a platit cat era stipulat in ultima hotarare.
As dori sa stiu care sunt modalitatile prin care-si va recupera suma pe care mi-a platit-o in plus.