avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate catipascal

Activitate catipascal

Bună ziua.Va rog sa.mi dat un răspuns dacă se poate.Vreau sa ma pensioneze anticipat.Am 33ani și 8 luni de contribuție iar stagiul complet pentru mine este de 33 ani și 3 luni,dar nu am vârsta.Imi mai trebuiesc 3 ani.In 2021 a apărut OUG 94/2021 CU PRIVIRE LA STAGIUL PERSOANELOR CU HANDICAP.Se precizează ca persoanele cu handicap ,în speță cele cu grad accentuat ca al meu ,pot fi pensionate ce 10 ani înainte de stagiu complet dacă au 2/3 perioada de contribuție la pensie în perioada handicapului,în cazul meu 22 ani și 2 luni.Eu nu am decât 10 ani de handicap și până la pensie limita de vârstă mai am 3 ani.Se iau în calcul și anii mei de handicap,gradual?Adică se pot acorda începând de la cei 10 ani maxim,descrescător,niște ani de reducere a stagiului și pentru cei care au o contribuție mai mica de 2/3 din perioada stagiului complet?
Răspuns la discuția declaratie notariala
Multumesc pentru raspuns.Daca facem un act de mana ,cu martori ,prin care recunoastem ca am cumparat masina impreuna ,are vreo valoare?
Doua persoane necasatorite civil(concubinaj),care au cumparat dintr-un targ auto o masina,cu un act de cumparare nenotarial,pe numele unuia singur(asa se trece in aceste acte) ,dar contributia financiara este comuna,pot da o declaratie notariala ca bunul mobil este al amandurora? Daca nu, care este modalitatea de recunoasrtere a comunitatii bunului? Mentionam ca nu s-a putut face vanzare prin notar ,fiindca era duminica,vanzatorul era dintr-o localitate,cumparatorii din alta localitate,iar targul de masini in alta localitate.Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Dezbatere deschidere succesiune
Multumesc pentru raspuns.Partajul apartamentului dupa deschiderea succesiunii se poate face prin notariat?Costa la fel dac s-ar face act de vanzare cumparare intre mine si sora mea sau partajul cu stabilirea sultei este mai ieftin ?
in urma decesului mamei a ramas un apartament a carei unica proprietara a fost. Noi suntem doua surori care mostenim acest apartament.La deschiderea succesiunii pot renunta la partea mea in favoarea surorii mele cu o clauza prin care se obliga sa-mi dea intr-un anumit interval de timp stabilit de comun acord contravaloarea partii care mi se cuvine din apartament?
Buna ziua! Nu am primit pe adresa mea de e-mail catipascal@yahoo.com link-ul pentru activarea contului meu. Va rog sa-mi retransmiteti acest e-mail in cel mai scurt timp posibil pentru a putea deveni utilizator inregistrat al site-ului.
Va multumesc!