avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie notariala

Doua persoane necasatorite civil(concubinaj),care au cumparat dintr-un targ auto o masina,cu un act de cumparare nenotarial,pe numele unuia singur(asa se trece in aceste acte) ,dar contributia financiara este comuna,pot da o declaratie notariala ca bunul mobil este al amandurora? Daca nu, care este modalitatea de recunoasrtere a comunitatii bunului? Mentionam ca nu s-a putut face vanzare prin notar ,fiindca era duminica,vanzatorul era dintr-o localitate,cumparatorii din alta localitate,iar targul de masini in alta localitate.Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: catipascal , utilizator 07:34, 9 Martie 2011
Nu cred ca notarul ii va face o astfel de declaratie.
Oricum proprietarul auto este unul din ei.
Pot face un contract de imprumut pt o anumita perioada cele doua parti, fie la notar fie la un avocat.
Ii va folosi celui care nu este proprietar doar in situatia in care nu se vor mai intelege si vrea sa-si recupereze partea ei de bani.
Multumesc pentru raspuns.Daca facem un act de mana ,cu martori ,prin care recunoastem ca am cumparat masina impreuna ,are vreo valoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism dupa ce a fost vandut in italia alinaion82 alinaion82 Buna seara! Am si eu o problema. Sunt in Italia de 3 ani, mi-am adus si masina dupa vreun an....am pastrat targa din Romania, ca sa nu platesc asigurarea ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina floringamanus floringamanus am cumparat o masina inmatriculata pe firma am toate documentele masini talon si carte identitate,nu am factura nu am fiscal masina a fost cumparata de la o ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare . importanta starii civile a vanzatorului Aender84 Aender84 Buna ziua, sunt in procesul semnarii unui contract imobiliar de vanzare cumparare iar prezentul proprietar a cerut sa nu fie precizata in contract starea ... (vezi toată discuția)