avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate petcool

Activitate petcool

Buna ziua,

M-am mutat de curand intr-un ansamblu rezidential unde primim amenzi de la Asociatie cu titlu de notificare(amenzile sunt trecute in ROI ca si costuri de emitere/corectare a prejudiciului prin notificari) daca depasim cu masina viteza de 10km/h. Aceasta este masurata cu ajutorul unui radar fix montat in cartier. Este legal acest lucru?

Multumesc frumos!
Buna seara,

In acest an am reusit sa deschid dosarul de mostenire dupa bunicul meu, poveste incalcita, multi frati imprastiati prin tara, alergatura dupa acte, probleme la primarie cu pamantul ce figura in acte:

tatal meu a avut 5 frati dintre care unul a renuntat la drepturi;
in luna aprilie am dezbatut mostenirea dupa tatal meu pentru mine si fratele meu ( el a decedat cu cativa ani in urma);
am dezbatut partea de mostenire pentru una dintre surorile decedate ala tatalui meu ( ea a avut doi copii carora le-au revenit drepturile); ei au renuntat la drepturi;
s-a dezbatut mostenirea si le-au revenit drepturile celorlalti frati care inca mai traiesc - 3 la numar de pe urma bunicului care au renuntat in favoarea noastra si a varului ce locuieste in partea de 2000 mp;

Obiectul mostenirii este constituit dintr-un teren de aprox 3000 mp cu o deschidere la drumul national de 21,28 m si casa parinteasca pe care am renovat-o impreuna cu fratele meu.

Acest pamant a fost impartit prin 1960 intre bunicul meu si unul dintre baietii lui astfel:
-bunicul a ramas cu 1000 de mp partea din fata si casa parinteasca unde am continuat
sa locuim pana astazi cu acces la sosea, latime de 18,35 iar unchiul meu a ramas cu restul de 2000 de mp si un drum de acces de aprox 60 de m lungime si cu o latime de 2,93 cu acces la drumul national ( unchiul meu nu are alta cale de acces fiind inconjurat de vecini).

Ne-au iesit actele pentru cadastru si intabulare, extrasul de carte funciara si totodata cadastristul a depus si solutia de dezmembrare conform impartirii initiale a locului. Singurul act de care mai aveam nevoie pentru a ajunge la notar era certificatul de urbanism care insa nu a fost eliberat din cauza ca drumul de acces nu respecta cerintele legale de latime. Problema este ca nu il mai putem largi in conditiile in care acel drum este ingradit, au crescut copaci, sunt doi stalpi de curent ce sunt instalati pe langa el de Electrica plus o conducta de gaze pe toata lungimea drumului pe langa gard ce asigura alimentarea cu gaze a unchiului meu din spate. Sa spunem ca am fi putut muta toate aceste elemente insa, daca as ceda din lotul de 1000 de mp, as ramane eu fara cale de acces in curte. Notarul a spus ca nu are nicio solutie iar cineva ne-a recomandat sa dezmembram lotul prin instanta , se asigneaza un expert etc Nu stiu insa daca acel expert va da curs impartirii in conditiile in care acel drum de acces nu respecta cerintele legale.

Daca aveti sugestii prin care am putea sa rezolvam aceasta incurcatura v-as fi recunoscator. Pentru moment asteptam semnarea de acte de la notar din 23 iulie prin care eu, fratele meu si varul meu ( baiatul unchiului ce a mostenit lotul de 2000 mp) devenim proprietari pe tot lotul - renunta ceilalti mostenitori -. As atasa o schita dar din pacate nu imi permite aplicatia. :(

Multumesc,
Iulian
Răspuns la discuția Reziliere contract
Multumesc pentru sfaturi. Astazi am rezolvat cu bine problema!:D
Deci daca nu am semnat nimic se rezolva?
Nu am vrut sa sune macabru dar nu a fost decat o prelungire prin acord telefonic atat fara sa se semneze vreun act ulterior. Ms de raspuns!
Acum trei luni tatal meu a murit si la o luna o tipa de la romtelecom a sunat si a spus ca in curand o sa ne expire contractul de internet si telefonie si i-am zis ca sunt decedatul si s-a prelungit contractul pe 2 ani. Acum doresc sa reziliez contractul deoarece nu sunt multumit de servicii. (am 21 de ani). Ce trebuie facut ? Multumesc anticipat pentru raspuns.:(