va multumesc....asi vrea sa va mai intreb...in ultima discutie cu sotul el spunea ca vrea sa plece din tara,daca in momentul apelului el nu se prezinte este bine sau rau pentru mine??va dura mai mult procesul in lipsa lui??va multumesc
va multumesc pentru raspuns...sincer nu asi vrea sa-l indepartez total de fata,cred ca tine la ea dar asi vrea sa pot iesi cu fata din tara cand vreau fara a depinde tot timpul de el...el nu imi va da aprobarea pentru ca se foloseste de fata sa ma poata controla si limita in decizii...eu stand 10 ani in italia,fata fiind nascuta acolo avand acte si toate conditiile pentru un viitor mai bun pentru ea,asi vrea sa ma intorc cand va fi cazul...de aceea asi vrea sa stiu daca pot avea deplina libertate sa plec cu ea necerand custodia exclusiva??un avocat mi-a spus ca se poate face o cerere care o poate aproba judecatorul fara consensul lui nefind nevoie sa cer custodia exclusiva ,stiti ceva despre asta??neavand resurse financiare suficiente pentru a cere incredintarea fetei asi vrea deocamdata sa cer divortul cu aceasta foaie si apoi ulterior daca va fi cazul sa cer incredintarea exclusiva a fetei...va multumesc
buna seara...vazand ca s-au facut schimbari de la ultima discutie asi doari sa va intreb alte lucruri....intre timp m-am intors in tara impreuna cu fetita si ulterior,acum o sapt a venit si sotul eu anuntandu-l cam de o luna ca vreau divortul...vineri a fost o cearta intre noi care a degenerat in violenta fizica din partea lui,mai exact o tentativa de strangulare in timp ce eram cu fetita in brate.Am scos certificat medico-legal,a fost politia acasa l-au insotit la sectie i-au dat amenda si deocamdata atat pana nu merg eu sa fac si plangerea pentru lovire,care va fi zilele astea...intrebarea mea ar fi,vazand ca s-a dat legea precum nu se mai da custodia copilului unui singur parinte decat in cazuri extreme,credeti ca asi avea vreo sansa sa castig procesul daca asi demonstra ca este o persoana violenta avand si aceasta ultima agresiune a lui...vrea sa deschid divort dar nu stiu daca sa inaintez si cererea de custodie sau deocamdata sa ma limitez la cererea de divort cu drept de vizita din partea lui??va multumesc
pana vor incepe demersurile pentru divort...eu vreau sa plec din casa cu sau fara voia lui...ma poate acuza de ceva daca plec cu minorul fara voia lui?sunt obligata sa stau cu el in casa pana la divort?in cazul nostru,stand in italia...se aplica legile de aici?imi e frica sa nu ajunga la violenza in momentul in care parasesc domiciliul...in acel caz pot chema politia?ma vor ajuta sa ies din casa sau ii vor da dreptate lui
va multumesc
buna ziua.sunt casatorita in Romania acum 4 ani,dar de 8 ani traiesc in italia...si am un copil minor..vreau sa divortez dar sotul ma amenintat ca nu ma va lasa sa plec din casa luand copilul..totodata nu pot veni in tara sa divortez....ca nu pot trece granita fara acordul lui ...cum pot proceda,va multumesc
procurorul a propus ca fratelui meu sa-i dea fara supraveghere dar nu a vrut judecatorul...deci daca ramane cu 3 ani cu supraveghere nu poate parasi tara?am auzit ca poate face cerere la probatoriu parca si tre sa lase un nr de tel sa poata fi sunat si o data la 6 luni sa vina in tara sa seprezinte sa faca raport...,nu vrem sa fie judecat in lipsa am vrea sda facem cerere sa anulam apelul si sa ramana pedeapsa asa,am inteles ca avocata a cerut apelul nu parchetul va multumesc
buna ziua,apelul fratelui meu s-a terminat cu amanare pentru ca avocata nu s-a prezentat asa cum ne asteptam si ne-a dat avocat din oficiu,apelul a fost facut de avocata ca sa nu mai aiba cei 3 ani de control,si nu am respins apelul inca pentru ca nu stim cum sa procedam,dar am inchis contractul cu avocata,si vroiam sa va intreb ce se intampla in acesti ani de control,si daca vrem sa respingem apelul ca vreau sa il iau pe fratele meu la mine in strainatate cum tre sa procedez,ce cereri tre sa fac si cat timp dureaza,au motive sa nu-i dea voie sa plece?am inteles ca daca vrea sa plece tre sa lase un numar de telefon dar nu stim sigur,va rog sa imi dati un sfat,merita sa continum cu apelul ?va putea iesi din tara chiar daca are acesti ani de control?va multumesc
nu este vorba ca nu am verificat din lipsa de interes doar ca am incercat sa luam legatura cu avocata si am aflat doar ca a facut apel .Am reapelat la dumneavoastra si va multumesc,doar ca eu sunt sora si sunt in afara tarii.Nu este simplu sa iau legatura cu cei de acasa,atunci cand mai intervin si multe probleme personale va multumesc
Dar de ce ar vrea parchetul sa faca apel?nu ar avea interes acuzarea sa faca apel daca nu ar fi de acord cu pedeapsa,ce are de castigat parchetul?
Ma scuzati,dar cum putem verifica daca a facut apel parchetul? multumesc