avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nedumeriri cu avocata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nedumeriri cu avocata

buna ziua,eu am o problema cu avocata...a fost data sentinta in procesul fratelui meu si noi suntem multumiti asa,dar avocata fara aprobarea noastra a facut apel si ne-a sunat doar sa ne spuna ca tre sa-i mai dam o suma de bani,cum tre sa procedam in situatia asta,se poate agrava sentinta?putem face ceva sa nu-i permitem avocatei sa continue apelul pentru ca parintii mei nu isi mai permit sa continue procesul si suntem si multumiti cu suspendarea care au dat-o.Va rog sa imi dati un sfat.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:07, 13 Februarie 2011
Problema se pune in felul urmator:
-situatia celui care declara o cale de atac nu se poate agrava in propria sa cale de atac, deci judecandu-se apelul, fie se repinge ca nefondat si pedeapsa ramane la fel , fie se admite si se reduce pedeapsa,
-apoi, este de verificat daca se declara apel si de catre parchet, pentru ca in acest caz, exista posibilitatea admiterii apelului parchetului si desfiintarii hotararii in tot sau in parte dupa cum este cazul , caz in care este indicat ca inculpatul sa nu-si retraga apelul formulat.
-oricum, la termenul de judecata, avand in vedere ca apelul este declarat de catre aparator, inculpatul va fi intrebat daca isi insuseste apelul declarat de aparator sau nu,
-daca nu doreste sa continue, spune instantei personal acest lucru si se va lua act de renuntarea judecarii apelului,
-daca va hotarati sa mergeti mai departe, ( dar atentie la ce v-am explicat mai sus) in sensul de a va judeca si in apel va trebui sa angajati un avocat pe acelasi sau pe altul, deci un nou contract de asistenta juridica, o noua delegatie, un nou onorariu.
Deci avocatul pe care l-ati avut nu mai poate intra si in apel decat daca este din nou incheiat un nou contract de asistenta juridica si depusa la dosar o delegatie in acest sens din partea sa.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In cazul in care Parchetul a facut apel, este bine sa continuati si cu apelul dumneavoastra.
Avocata dvs a avut o atitudine profesionista si merita felicitata.
Nu a formulat apelul pentru a va lua bani,ci pentru a apara interesele clientului.
Vi s-a explicat detaliat de catre distinsa d-na avocat.
Eu cred ca acestia sunt avocatii care trebuie intr-adevar respectati si care fac cinste acestei profesii.
mihaela 25 a scris:

buna ziua,eu am o problema cu avocata...a fost data sentinta in procesul fratelui meu si noi suntem multumiti asa,dar avocata fara aprobarea noastra a facut apel si ne-a sunat doar sa ne spuna ca tre sa-i mai dam o suma de bani,cum tre sa procedam in situatia asta,se poate agrava sentinta?putem face ceva sa nu-i permitem avocatei sa continue apelul pentru ca parintii mei nu isi mai permit sa continue procesul si suntem si multumiti cu suspendarea care au dat-o.Va rog sa imi dati un sfat.Va multumesc

In baza art. 369 C. pr. pen. inculpatul isi poate retrage apelul la termenul de judecata din apel.
Insa...veti suporta cheltuielile de judecata.
Si daca se respinge apelul veti suporta cheltuielile de judecata.

Din cate stiu avocatul declara apel dupa ce discuta cu clientul sau si nu aiurea.Adica il intreaba dupa ce ii explica de ce ar trebui declarat apel.

Declararea unui apel, fara sa fie motivat este ceva deosebit de simplu, adica nu este o munca asidua...
Daca a mai cerut si bani e posibil sa mai aiba nevoie de niste bani daca ati anuntat-o ca nu doriti sa declarati apel nu imi pare in regula modul in care a procedat dar vorbiti cu ea sa va explice.
Daca persoana este nevinovata si a fost acuzata pe nedrept atunci in mod clar trebuia declarat apel dar altfel...este discutabil...
O discutie cu ea va poate lamuri.

avocat Claudiu Lascoschi
va multumesc pentru raspunsuri,nu a fost acuzat pe nedrept ca suntem constienti ca a gresit,si cu pedeapsa sa-i fie ca invatatura suntem de acord si noi,dar nu cu inchisoarea ca nu este un infractor doar nu a avut curajul sa isi acuze prietenii,deci ca a luat 3 ani cu suspendare ,la frica ce am avut-o sa nu fie mai rau,noi suntem multumiti asa.Nu am avut nici o discutie cu avocatul,ne-a anuntat doar care a fost sentinta si atat,iar noi am cerut sa ne intalnim cu ea sa ne explice la ce trebuie sa aiba grija si ce obligatii sunt in acesti ani,pentru ca nu am mai avut treaba cu avocatii si nu stim cum se procedeaza.Dupa cateva zile am primit un telefon in care sa ne spuna ca a facut apel si trebuie sa-i dam onoriul pentru apel,si parintii mei i-au explicat ca noi nu am cerut un apel si nici nu ne mai putem permite.Am primit citatie acasa ca fratele meu trebuie sa se prezinte la apel

Alte discuții în legătură

Condamnat la o ped.de 3 ani pentru furt- citatie in calitate de intimat/ce inseamna? robykriszti robykriszti buna va rog daca putetii sa ma ajutati am o condamnare de 3 ani ptr furt calificat prima abatere nu am mai avut alte antecedente in trecut am wxecutat 8 lunii ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare.procurorul a atacat sentinþa. ariana03 ariana03 Buna ziua Am fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice cu imbibatie alcoolica peste limita legala la 2 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Poate parchetul sa declare apel pentru reducerea pedepsei inculpatului? puncuskaa puncuskaa au existat cauze in care parchetul sa faca apel ca pedeapsa sa fie mai blanda? ex.am fost condamnat la 1 an 6 luni cu suspendare in iulie si parchetul a facut ... (vezi toată discuția)