mihaela 25 a scris:
buna ziua,eu am o problema cu avocata...a fost data sentinta in procesul fratelui meu si noi suntem multumiti asa,dar avocata fara aprobarea noastra a facut apel si ne-a sunat doar sa ne spuna ca tre sa-i mai dam o suma de bani,cum tre sa procedam in situatia asta,se poate agrava sentinta?putem face ceva sa nu-i permitem avocatei sa continue apelul pentru ca parintii mei nu isi mai permit sa continue procesul si suntem si multumiti cu suspendarea care au dat-o.Va rog sa imi dati un sfat.Va multumesc
In baza art. 369 C. pr. pen. inculpatul isi poate retrage apelul la termenul de judecata din apel.
Insa...veti suporta cheltuielile de judecata.
Si daca se respinge apelul veti suporta cheltuielile de judecata.
Din cate stiu avocatul declara apel dupa ce discuta cu clientul sau si nu aiurea.Adica il intreaba dupa ce ii explica de ce ar trebui declarat apel.
Declararea unui apel, fara sa fie motivat este ceva deosebit de simplu, adica nu este o munca asidua...
Daca a mai cerut si bani e posibil sa mai aiba nevoie de niste bani daca ati anuntat-o ca nu doriti sa declarati apel nu imi pare in regula modul in care a procedat dar vorbiti cu ea sa va explice.
Daca persoana este nevinovata si a fost acuzata pe nedrept atunci in mod clar trebuia declarat apel dar altfel...este discutabil...
O discutie cu ea va poate lamuri.
avocat Claudiu Lascoschi